Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Studiekeuze voor Studiekneuzen #7: Zorg & Welzijn Vakcollege Rijnmond

Blog

Studiekeuze voor Studiekneuzen #7: Zorg & Welzijn Vakcollege Rijnmond

Mijn naam is Anna en ik ben 16 jaar oud. Ik zit nu in het 4e jaar van de middelbare en dit is mijn examen jaar. Ik zit op de school Vakcollege Rijnmond en heb het hier erg naar mijn zin.

Rijnmond is niet een grote school, maar wel altijd druk. Ik heb dan ook een kleine klas van 22 mensen. In mijn klas zitten alleen maar meisjes, ik doe namelijk de zorg kant en daar komen toch meer de meiden op af.

Bij de techniek kant zitten meer jongens en de economie kant is een mix van jongens en meisjes.

Ik heb een erg leuke klas, we zijn best hecht met elkaar en niemand pest elkaar. We zijn niet allemaal hetzelfde, maar we laten ieder zijn ding doen. De docenten zijn vergeleken met vorig jaar een stuk leuker en jonger! Al met al een leuke school dus en een leuke klas.

Ik heb dit jaar nog geen slechte cijfer gehaald en ik denk ook dat ik wel ga slagen. Maar wat komt daarna?

We zijn op school al een beetje bezig met studiekeuzes, maar nog niet heel veel. Ik heb tot nu toe dan ook nog geen idee wat ik wil gaan doen. Mijn droombaan is actrice, maar deze kant ga ik niet op.  Dit is namelijk erg lastig te behalen en erg duur. Dus voor nu hou ik acteren gewoon als hobby, want ik vindt het wel erg leuk om te doen.

Ik heb nog geen plan A, maar wel alvast een plan B! Mijn ouders hebben namelijk een eigen rijschool, dus ik kan altijd nog net als mijn ouders en zus, rijinstructrice worden. Dit lijkt mij namelijk ook niet verkeerd.

Mijn plan A is voor nu nog onbeantwoord, ik dacht eerst iets met kinderen te willen doen, maar na een mee loop dag bleek dat toch niks voor mij te zijn.

Ik ga nu in ieder geval een decaan op school vragen mij te begeleiden in het maken van deze keuze en veel studiekeuze testjes online doen.

Ik weet wel zeker dat ik een vervolgopleiding ga doen, ik zou het zonde vinden om nu al te gaan werken in plaats van door te studeren. Ik heb ook eigenlijk geen andere keuze, i.v.m. leerplicht, aangezien ik nog 16 ben.

Ik vind het dan ook niet erg om door te studeren, hoe meer je studeert hoe verder je komt!

Door Evi

Over de reeks Studiekeuze voor studiekneuzen
Toch eigenlijk best gek dat je op je 17de nog niet mag stemmen maar wel al moet kiezen wat je de rest van je leven wilt doen. Het leven van een student gaat niet altijd over rozen en het kiezen van een studie loopt niet altijd op rolletjes. Daarom speciaal voor al de studiekneuzen onder jullie deze rubriek “Studiekeuze voor studiekneuzen”. In deze rubriek vertellen mede studiekneuzen hun verhalen en delen wat tips en tricks of persoonlijke adviezen.

Zie hieronder de andere delen van Studiekeuze voor Studiekneuzen.

Studiekeuze voor Studiekneuzen #1: Verkeerde studiekeuze? It’s not the end of the world!

 

Studiekeuze voor Studiekneuzen #2: Van vormgeving naar verpleging, het kan allemaal!!

Studiekeuze voor Studiekneuzen #3: Niet opgeven

 

Studiekeuze voor Studiekneuzen #4: Visualiseren sprak mij aan

 

Studiekeuze voor Studiekneuzen #5: Overstappen naar de juiste keuze

 

Studiekeuze voor Studiekneuzen #6: Media-redactiemedewerker op het GLR

Geschreven door:Evi

Geen reacties

Laat een reactie achter

X