Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Studiekeuze voor Studiekneuzen #3: Niet opgeven

Blog

Studiekeuze voor Studiekneuzen #3: Niet opgeven

Het woord is aan Svep.

Ik had in eerste instantie geen idee welke opleiding ik wilde gaan doen na het vmbo-tl. Game artist op het Media College Amsterdam werd mij aangeraden door teken docent, omdat ik zelf al veel getekende karakters maakte. Vervolgens heb ik mij voor deze opleiding aangemeld. Maar door slechte communicatie werd mij niet duidelijk wanneer de intake zou plaats vinden. Hier kon ik dus uiteindelijk niet heen en ben dus afgewezen.

In alle haast om toch wel een nieuwe opleiding te vinden en het niet opgeven van mijn zoektocht kwam ik terecht bij mediavormgeving op het MBO Rijnland, mijn tweede keuze waar ik meteen aangenomen werd.

Vroeger waren er twee soorten mediavormgeving opleidingen, één die vooral op video gericht was en de ander voornamelijk interactief. Bij het videografie gedeelte ging het vooral om het leren werken met camera’s, video’s editen en camera’s opzetten. En bij de interactieve vorm van de opleiding stonden vooral het maken van posters, websites en huisstijlen centraal. Uiteindelijk hebben ze deze twee samengevoegd, waardoor je de basis kennis in het eerste jaar krijgt en vervolgens moet kiezen in welke richting jij je meer wilt ontwikkelen.

Ik heb gekozen voor interactief, omdat ik dit het veel leuker vind om dingen te ontwerpen zoals posters en logo’s. Tot nu toe heb ik het erg naar mijn zin als student mediavormgever, ik heb in de afgelopen jaren al veel geleerd over programma’s als Adobe, het maken van een huisstijl enzovoort. Hier wil ik mij verder in ontwikkelen en ik hoop na het afronden van deze opleiding meer duidelijkheid te hebben over of ik in dit vak verder wil gaan of niet. Ik heb nu dus nog geen idee wat ik na deze vierjarige opleiding wil gaan doen en twijfel of ik misschien een tussenjaar zal nemen om te gaan werken.

Door: Marian

Over de reeks: Studiekeuze voor studiekneuzen
Toch eigenlijk best gek dat je op je 17de nog niet mag stemmen maar wel al moet kiezen wat je de rest van je leven wilt doen. Het leven van een student gaat niet altijd over rozen en het kiezen van een studie loopt niet altijd op rolletjes. Daarom speciaal voor al de studiekneuzen onder jullie deze rubriek “Studiekeuze voor studiekneuzen”. In deze rubriek vertellen mede studiekneuzen hun verhalen en delen wat tips en tricks of persoonlijke adviezen.

 

Lees hier deel 2 van de serie Studiekeuze voor Studiekneuzen

Geschreven door:   Redactie

Geen reacties

Laat een reactie achter

X