Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Studiekeuze voor Studiekneuzen #5: Overstappen naar de juiste keuze

Blog

Studiekeuze voor Studiekneuzen #5: Overstappen naar de juiste keuze

Het woord is aan Babs

Ik ben Babs Hartevelt  en ben 17 jaar, kom uit leiden. Ik doe mbo niveau 2 social zorg en welzijn (laatste jaar) op mbo Rijnland leiden lammerschans.

Veel vrienden gingen van mij gingen deze opleiding doen en het leek mij wel leuk omdat je ook veel kanten op kan. Zoals achter de balie, in de zorg of met computers.

Ik ga een andere opleiding doen, want dit is niet wat ik wil gaan doen later. Het is geen opleiding voor mij omdat dit te breed is, er zijn teveel kanten aan de opleiding die ik niet leuk vind. Bepaalde vakken interesseren mij niet zoveel dus daar wordt ik door gedemotiveerd.

Ik ga daarom in februari 2021 een gerichte opleiding voor de zorg starten. Echt de verzorgende kant. Dit ga ik doen aan het ROC Mondriaan in Den Haag deze duurt ook 2 jaar. Omdat deze aansluit op wat ik nu doe en ik hier makkelijk in door kan stromen. Ik werk zelf ook in de zorg, bij Roomburgh (demente ouderenzorg) hier werk ik sinds de zomervakantie. De opleiding aan het ROC Mondriaan past dus ook veel beter bij mijn interesses.

Ik krijg hulp van mijn mentor bij het overstappen van opleidingen. Ik moet haar erbij betrekken en dan zorgt mijn mentor voor contact met de andere school en bespreken zij mijn overstap.

Ik heb al eerder een overstap gedaan in het eerste jaar, naar een versnelde zorgopleiding. Maar door thuisomstandigheden ging dit niet zo lekker. Daarom ben ik toch weer terug gegaan en ga ik nu alsnog het geen doen wat ik graag wil en leuk vind.

Ik wil na deze opleiding nog doorstuderen en het liefst later met kinderen werken die autisme hebben. Omdat ik veel kinderen ken met autisme en hun wil helpen en begeleiden. Hiervoor bespreek ik met docenten welke richting het beste past met wat ik wil gaan doen.

 

Door: Marian

Over de reeks: Studiekeuze voor studiekneuzen
Toch eigenlijk best gek dat je op je 17de nog niet mag stemmen maar wel al moet kiezen wat je de rest van je leven wilt doen. Het leven van een student gaat niet altijd over rozen en het kiezen van een studie loopt niet altijd op rolletjes. Daarom speciaal voor al de studiekneuzen onder jullie deze rubriek “Studiekeuze voor studiekneuzen”. In deze rubriek vertellen mede studiekneuzen hun verhalen en delen wat tips en tricks of persoonlijke adviezen.

 

Geschreven door: Redactie

Geen reacties

Laat een reactie achter

X