Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Studiekeuze voor Studiekneuzen #6: Media-redactiemedewerker op het GLR

Blog

Studiekeuze voor Studiekneuzen #6: Media-redactiemedewerker op het GLR

Een nieuwe bijdrage van stagiaire Evi voor de rubriek Studiekeuze voor Studiekneuzen

Het Grafisch Lyceum in Rotterdam is een school die verschillende Mbo-opleidingen aanbied. Het GLR gaat om innovatief onderwijs op het gebied van media, entertainment en technologie.

Het Grafisch Lyceum biedt maar liefst 15 opleidingen aan. Een van deze opleidingen is media-redactiemedewerker. Deze niveau 4 opleiding duurt 3 jaar en is BOL opleiding. BOL houd in dat je het grootste deel van de week gewoon naar school gaat. Wel loop je stage om ervaring op te doen in de praktijk. Dit doe je bij deze opleiding in het 3e schooljaar.

Vrijheid

Het leuke aan de opleiding is dat je heel veel vrijheid krijgt. Bij vakken zoals Thema krijg je dan ook echt de mogelijkheid om zelf op stap te gaan. Je bent vaker buiten dan binnen. Buiten maak je content door te filmen, fotograferen te interviewen en noem allemaal maar op.

Bij vakken zoals Journalistiek of Tech zit je meer binnen en achter je computer. Je schrijft bijvoorbeeld artikelen of ontwerpt coole posters.

Creativiteit

Het is een gevarieerde opleiding en je krijgt de mogelijkheid om veel coole dingen te doen. Zoals het maken van radio, podcasts, mini documentaires etc. Een opleiding waar je dus echt je creativiteit kan laten gaan.

 

Mijn keuze

Mijn naam is Evi Zuidam en ik ben 19 jaar oud.

Toen ik 3 jaar geleden van school hoorde dat ik een vervolg opleiding moest kiezen kreeg ik gelijk de kriebels. Wat vind ik nou eigenlijk leuk? Was de vraag die meteen door mijn hoofd spookte. Ik wist wat ik ongeveer leuk vond om te doen, maar wist niet welke opleiding hier precies bij paste.

Ik kreeg een voorlichting op school, waarin oud studenten vertelde over hun nieuwe opleiding. Zo kwam ook het Grafisch Lyceum naar voren. Ik was enthousiast naar de site gegaan van het GLR en ben tussen de opleidingen gaan kijken.

Passend bij mij

Zo kwam ik de opleiding media-redactiemedewerker tegen. De kwaliteiten die ze zochten bij deze opleiding sloten volledig bij mij aan. Ik heb mij toen vrij snel ingeschreven voor deze opleiding en ben sinds dien nog steeds blij met mijn keuze.

Ik zit inmiddels in het 3e jaar van mijn opleiding. Hopelijk rond ik mijn opleiding dit jaar af en heb ik de diploma media-redactiemedewerker op zak.

Doorstromen

Met dit diploma kan ik doorstromen naar een Hbo-opleiding zoals: Hbo journalistiek, of ik kan gaan werken in de media-redactiemedewerker branche. Ik weet nog niet zeker of ik ga door studeren of ga werken, maar blijf in ieder geval wel in dit wereldje.

Voor nu ligt mijn focus op mijn stage bij Welzijnskwartier en het behalen van mijn Mbo diploma.

 

Geschreven door: Evi

Geen reacties

Laat een reactie achter

X