Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Studiekeuze voor Studiekneuzen #4: Visualiseren sprak mij aan

Blog

Studiekeuze voor Studiekneuzen #4: Visualiseren sprak mij aan

Het woord is aan Hanne:

Ik ben Hanne buitendijk ik ben 18 jaar en kom uit Rijnsburg, ik doe de opleiding mediavormgeving op het Grafisch Lyceum Rotterdam, met als keuzedeel visualiseren.

Ik heb deze opleidng gekozen omdat ik altijd al van tekenen heb gehouden en er zijn niet heel veel mbo s die zo’n goede opleiding bieden voor media/visenualiseren. En op mijn school heb je voor mijn opleiding vier keuzedelen. Visualiseren, art en design, 3d en ruimtelijke vormgeving. En visualiseren was het enige keuzedeel wat mij aansprak. Als ik dat niet had kunnen doen, had ik niet deze opleiding gedaan. Ik heb zelf niet echt nagedacht over een tweede keuze als ik bij deze opleiding niet had mogen starten en visualiseren.

Ik vind mijn opleiding heel leuk, het is een vrije opleiding met veel werk. Vroeger duurde dze opleiding 4 jaar, nu hebben ze alles in 3 jaar gestopt, waardoor ik de eerste 2 jaar echt fulltime school had en nu dus fulltime stage heb. De leraren zijn profs uit het vak. Mensen zijn open minded, niemand is gek en iedereen is er meer dan welkom. Je zit niet met je neus in de boeken, maar bent creatief bezig met projecten.

Hierna wil ik sowieso een hbo opleidng gaan doen. Omdat dit handig is om te hebben en er meer werk wordt aangereikt. Dit is bij mbo toch wat minder dus vandaar is het slim om een hbo te hebben. Als er een goeie Engelstalige schrijfopleiding zou zijn had ik mij hier zeker voor aangemeld. Maar deze is er in Nederland niet. Het is allemaal Nederlands talig, dus dat heeft voor mij niet veel zin en anders moet ik in het buitenland gaan studeren wat ik liever niet heb. Dus wordt het waarschijnlijk door gaan op het ilustreren. Dit ben ik ook van plan te doen in Rotterdam, een hbo illustreren, of in Utrecht. En misschien ga ik wel heel iets anders doen.

 

Door: Marian

Over de reeks: Studiekeuze voor studiekneuzen
Toch eigenlijk best gek dat je op je 17de nog niet mag stemmen maar wel al moet kiezen wat je de rest van je leven wilt doen. Het leven van een student gaat niet altijd over rozen en het kiezen van een studie loopt niet altijd op rolletjes. Daarom speciaal voor al de studiekneuzen onder jullie deze rubriek “Studiekeuze voor studiekneuzen”. In deze rubriek vertellen mede studiekneuzen hun verhalen en delen wat tips en tricks of persoonlijke adviezen.

 

Lees hier deel 3 van de serie Studiekeuze voor Studiekneuzen

Geschreven door: Redactie

Geen reacties

Laat een reactie achter

X