Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Studiekeuze voor Studiekneuzen #2: Van vormgeving naar verpleging, het kan allemaal!!

Blog

Studiekeuze voor Studiekneuzen #2: Van vormgeving naar verpleging, het kan allemaal!!

Na Larissa vorige week hier de bijdrage van grafisch stagiaire Sanne (net geslaagd met een 7…heeeujjj) aan de reeks ‘Studiekeuze voor Studiekneuzen’. Zij is er na 4 jaar MBO grafisch achtergekomen dat ze toch liever de verpleging in wil en gaat daar binnenkort starten met een nieuwe opleiding. 

Het woord is aan Sanne.

Beste lezer/lezeres,

De vraag: Welke studie past bij mij? wordt door jongeren vaak ingetypt in Google. Als ik nu heel eerlijk moet zijn, moet ik toegeven dat ik dat ook heb gedaan. Je hebt tegenwoordig zoveel keuze, ik wist niet waar ik moest beginnen net als de meeste jongeren. Doordat ik van te voren niet goed voorbereid en ingelicht was heb ik helaas een verkeerde studiekeus gemaakt. Zo doe ik nu grafisch vormgeving, wat echt wel een hobby is hoor, begrijp me niet verkeerd maar ik zie mezelf dit niet elke dag doen.

Ik zeg niet dat dit het einde van de wereld is maar het was natuurlijk wel een beetje zonde van die vier jaar. Aan de andere kant – aan ieder nadeel zit een voordeel toch! – ik weet nu dat ik veel kanten op kan want mijn studie is niveau vier. Daarom begin ik in september op Hogeschool Leiden als hbo verpleegkundige student. Genoeg over mij nu. Hier wat tips en true facts voor jou.sanne

Stel je bent gestart aan je opleiding en vindt het echt niks. Neem een tussen jaar en ontdek wat je allemaal kan en leuk vindt, ga op avontuur en neem een bijbaantje. Wat een tussenjaar dus niet is…….alleen maar feesten en genieten van je vrije tijd. Doe je dit wel, dan weet je aan het einde van dat jaar niet veel meer dan eerst kan ik je vertellen.

Nog zo’n leuk iets, ga naar de school die jij leuk vindt en doe vooral wat jij wilt! Dus niet wat je ouders/vrienden/familie graag wil zien van je. Tenslotte ben jij degene die het allemaal moet gaan waar maken.

Ben je van veel dingen niet zeker, ga proef studeren, altijd een handig idee. Als je een leuke nieuwe opleiding hebt gevonden, neem dan meteen even contact op met een leraar of student. Zij kunnen je namelijk meer inzicht geven in hoe het is om daar te studeren. Maar vaak kan je ook makkelijk met zo iemand meelopen, of een college of les bijwonen. Op die manier krijg je een goed idee of die studie wel bij jou past.

Hier een goed tip voor jou van mij: Ga naar een paar open dagen van scholen die jou interesse hebben en stel vragen, gewoon doen. Ga bij iedere open dag langs met een boekje en maak een lijst waarbij je per studie opschrijft wat je er van vindt. De min- en pluspunten, je vooroordelen, je mening. Alles.

Puntje bij paaltje, doe wat je wilt en echt leuk vindt. En vergeet niet: fouten maken mag maar los ze wel weer op. Zo kom je later waar je wilt zijn.

Door: Sanne

Over de reeks: Studiekeuze voor studiekneuzen
Toch eigenlijk best gek dat je op je 17de nog niet mag stemmen maar wel al moet kiezen wat je de rest van je leven wilt doen. Het leven van een student gaat niet altijd over rozen en het kiezen van een studie loopt niet altijd op rolletjes. Daarom speciaal voor al de studiekneuzen onder jullie deze rubriek “Studiekeuze voor studiekneuzen”. In deze rubriek vertellen mede studiekneuzen hun verhalen en delen wat tips en tricks of persoonlijke adviezen.

Lees hier Deel 1: Verkeerde studiekeuze? It’s not the end of the world! Met veel handige tips, tricks, testjes, links en meer

Geschreven door:   Larissa

Geen reacties

Laat een reactie achter

X