Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Indrukwekkende eerste voorstelling Moeder Courage op unieke locatie

Blog

Indrukwekkende eerste voorstelling Moeder Courage op unieke locatie

Vanmiddag was ondergetekende samen met een aantal klassen van het Andreascollege getuige van de generale repetitie speciale voorstelling voor scholieren van het Toneelstuk ‘Moeder Courage’ van de Duitse schrijver Brecht, gespeeld door Di Mare. Op het terrein van het Smalspoormuseum in Valkenburg werd in een eenvoudig, maar passend decor het tragische verhaal verteld van marktkoopvrouw Courage die met haar drie kinderen de kost moet verdienen in een uitzichtloze oorlog.

Hierbij werd handig gebruik gemaakt van de mogelijkheden die het terrein biedt. Het spel speelde zich niet af op een podium maar de voorstelling besloeg het hele terrein en ook het smalspoor werd regelmatig gebruikt. Een uitstekend spelende blazerssectie zorgde voor de muzikale ondersteuning van het verhaal.

In de stralende zon werd het publiek vanaf het begin beetgepakt en meegenomen in de dagelijkse strijd om het bestaan en de onmogelijke keuzes die Courage moet maken om de touwtjes aan elkaar te knopen. Ze probeert te overleven door in oorlogstijd keiharde handel te drijven met beide strijdende partijen om zo voor zichzelf en haar kinderen te kunnen zorgen.

(spoiler alert!!)
En waarom? Om uiteindelijk alsnog alleen over te blijven.

Een tragisch verhaal dat stemt tot nadenken op uitmuntende wijze vertolkt door de spelers van Di Mare. Door de speciale vertaling en bewerking van het originele stuk van Brecht is het uitermate geschikt voor een jonger publiek. Het verhaal, het spel, de muzikale begeleiding, de kostuums, het decor en de unieke locatie op het terrein van Smalspoormuseum zorgen ervoor dat dit een muziektheaterstuk is dat je niet mag missen.  Zeker niet als het geheel ’s avonds ook nog eens helemaal sfeervol wordt uitgelicht. Absoluut een aanrader!

Moeder Courage is nog te zien op 31 mei, 1 juni en 2 juni. Aanvang 20.30 uur. Toegang gratis.

HIER meer info over de voorstelling

HIER meer info over Di Mare

Geschreven door: Redactie

Geen reacties

Laat een reactie achter

X