Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Onthulling beeld ‘Stille Strijd’ @ Strandplein

Blog

Onthulling beeld ‘Stille Strijd’ @ Strandplein

Het beeld (2,5 meter hoog) van een in elkaar gedoken jongere staat symbool voor de innerlijke strijd die veel depressieve jongeren voeren. 

Vandaag (woensdag 22 mei) was de officiële onthulling van het beeld  ‘Stille Strijd’ op het Strandplein in Katwijk. Het beeld, gemaakt door kunstenaar Saskia Stolz, is op tour door Nederland en België en staat van 22 mei tot 3 juni in Katwijk. Het beeld is een belangrijk onderdeel van de campagne rondom mentale weerbaarheid om geestelijke gezondheid en veerkracht in Katwijk te ondersteunen en te bevorderen.

Onder ruime belangstelling (zo’n 50 bezoekers) nam wethouder Sonny Spek als eerste het woord en vroeg aandacht voor het onderwerp depressie en zelfdoding onder jongeren. Hij vertelde waarom het zo belangrijk is dat het beeld ‘Stille Strijd’ er staat en dat openheid over mentale problemen enorm belangrijk is. Praat met elkaar en stel de vraag: Hoe gaat het nu écht met je?’

Steeds meer jongeren kampen namelijk met psychische problemen als gevolg van stress en eenzaamheid. Erover praten is vaak een belangrijke stap naar herstel. Na de mooie, rake, woorden van Sonny volgden indrukwekkende persoonlijke verhalen van Anja Anholt (initiatiefneemster 113-bordjes), Annette Brul (betrokken inwoner) en Luuk Renne (Stichting We Zien Mekaar). Zij stonden stil bij de impact van zelfdoding op familie en vrienden en het belang van openheid en het bespreekbaar maken van sombere gevoelens. Het is belangrijk om met elkaar te praten en gevoelens te delen. Echte gevoelens. Maak hier tijd voor vrij en ga er dieper op in.

Hoe gaat het nu écht met je?’

Met de onthulling van het beeld ‘Stille Strijd’ is een belangrijke stap gezet in het vergroten van de bewustwording en het begrip rondom mentale gezondheid van jongeren in Katwijk.

Hieronder meer informatie en links naar de hulpverlening. Bekijk de eerste foto’s van de onthulling van het beeld gemaakt door stagiair Leslie helemaal onderaan het bericht. Later meer….

NOS: Grote zorgen om toename zelfdodingen onder jongeren: ‘Praat erover’

“Hoe gaat het nu écht met je? Denk je weleens aan de dood? Ik maak me zorgen om je.”

Durf het gesprek aan te gaan als je het gevoel hebt dat iemand niet goed in zijn of haar vel zit, of als je vermoedt dat iemand suïcidale gedachten heeft.

Lees meer….

Denk je aan zelfmoord of maak je je zorgen om iemand?

Praten over zelfmoord helpt en kan anoniem via de chat op www.113.nl of telefonisch op 113 of 0800-0113.

Zelfdoding en zelfbeschadiging

Als je je rot voelt

‘Stille Strijd’ definitief naar Katwijk

VVD wil initiatief ‘Stille strijd’ naar Katwijk halen

Geschreven door: Arno

Geen reacties

Laat een reactie achter

X