Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/CDA /Politieke markt in het Andreas College is voor herhaling vatbaar!

Blog

Politieke markt in het Andreas College is voor herhaling vatbaar!

Politieke markt in het Andreas College is voor herhaling vatbaar!

Zetel 34 had op 2 maart een politieke markt georganiseerd voor 59 leerlingen uit 6 VWO en 10 leerlingen uit 5 VWO van het Andreas College. Zoals al de meesten wel weten zijn er in Katwijk 7 partijen verkiesbaar, de politieke partijen die aanwezig waren tijdens deze politieke markt waren GemeenteBelangen, PvdA, VVD, ChristenUnie en het CDA. De 2 afwezige partijen op deze markt waren DOEL en de SGP.

De partijen hadden zich goed voorbereid. Sommige partijen hadden zelfs leuke gadgets mee om uit te delen, zoals zadelhoezen, snoepjes, appels, ballonnen, armbandjes, keychords en uiteraard flyers en programmaboekjes.

De leerlingen werden verdeeld in groepjes van 10. Nadat ieder groepje wist bij welke partij ze moesten beginnen, kon het speeddaten van start gaan. Elk groepje kreeg 6 minuten de tijd per politieke partij. De leerlingen konden vragen stellen aan de politici. De meeste vragen gingen over uitgaan in Katwijk, of er meer winkels konden komen, hoe het zit met starterswoningen en uiteraard niet te missen vragen over de WESTERBAAN!

Sommige leerlingen waren nog geen 18 jaar of ouder maar vonden het toch alsnog interessant. Natuurlijk waren er leerlingen die wel 18 jaar of ouder waren maar die niet van plan waren om te gaan stemmen (morgen op 3 maart). Na deze politieke markt waren sommige van deze niet-stemmers toch om en gaan ze morgen alsnog gewoon stemmen!

Geschreven door: Redactie

Geen reacties

Laat een reactie achter

X