Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Jongerenwerk /Klussenproject Welzijnskwartier erkend als stage/leerbedrijf

Blog

Klussenproject Welzijnskwartier erkend als stage/leerbedrijf

Kluskwartier is een uitbreiding van talentcoaching Welzijnskwartier en is bedoeld voor kwetsbare jongeren uit Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg tot 27 jaar die uitvallen op het gebied school en/of werk om verschillende redenen en geen zinvolle vrijetijdsbesteding hebben. Door middel van drie dagdelen (’s ochtends) samen te klussen word er gewerkt aan het herstel van het “normale” leven (dagelijks ritme, structuur).

Er wordt op hun talenten gecoacht en gekeken naar wat er allemaal goed gaat met een jongeren. Zo word er positieve verandering ingezet. Daarnaast leren jongeren sociale vaardigheden en technische/werknemers vaardigheden en werken aan het oplossen van hun problemen, zodat ze aan het van het traject weer gemotiveerd zijn voor school, werk en/of zorg.

Dat kluskwartier onderdeel van talentcoaching aan de weg timmert, blijkt uit de laatste ontwikkelingen. Na de herfstvakantie is er gestart met scholing dankzij de samenwerking met de Aloysius stichting. Vanaf heden zijn we voor vier jaar erkend als stage/leerbedrijf “Assistent bouwen, wonen en onderhoud” door het Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).  Door de combinatie van scholing en erkenning als stage/leerbedrijf, kunnen deelnemers aan het project een AKA Techniek diploma behalen. Het kluskwartier werkt samen met een vrijwilliger Ben Schimmel, een ervaren leermeester die het project ondersteund met zijn technische kennis opgedaan in de praktijk.

Het Welzijnskwartier is bijzonder blij met de ontwikkelingen die plaats vinden.

Voor aanmeldingen of meer informatie van het project talentcoaching kan je contact opnemen met:  ingridschoneveld@welzijnskwartier.nl  Telefoon: 06-13425147

 

 

Geschreven door:   Marco - JongerenKwartier

Geen reacties

Laat een reactie achter

X