Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Kluskwartier opent winkel – “100% uit de klauwen”

Blog

Kluskwartier opent winkel – “100% uit de klauwen”

Bij het Kluskwartier in Katwijk aan de Rijn – onderdeel van het Welzijnskwartier Talentcoaching – worden jongeren uit Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg gecoacht in het ontwikkelen van technische en sociale vaardigheden. In de basis werken ze aan structuur in hun leven, die ze door uiteenlopende omstandigheden zijn kwijtgeraakt. Het samen “klussen” is een middel en zorgt ervoor dat ze weer ergens bij horen en zich welkom voelen. De jongeren leren meubels en dergelijke maken van oud hout, soms in opdracht van klanten. Het eindresultaat van de klus (bijvoorbeeld een meubel) en de reacties die daaruit voortvloeien is het succesverhaal wat deze jongeren zo hard nodig hebben en hierdoor zijn ze trots op hun werk.

Begin dit jaar werd het pand aan de Tulpstraat 15A (het voormalig PMT gebouw) betrokken. Sindsdien leeft het idee om ook een winkel te starten, de locatie in de wijk en gebouw lenen zich hier ideaal voor. Niet alleen de winkel staat nu centraal, na de herfstvakantie heeft het onderwijs, wat wordt verzorgd door een unieke samenwerking met de Aloysius stichting, intrek genomen in het zelfde pand. Stage en onderwijs samen onder een dak! Buurtbewoners spieken al geregeld door de ramen om te kijken wat er voor moois gemaakt wordt en telkens rijst de vraag wanneer de winkel nou eindelijk open gaat. Dat moment is nu aangebroken!

Op donderdag 24 november wordt de winkel officieel geopend voor het grote publiek en kan iedereen de handgemaakte “100% uit de klauwen” houten meubelen bekijken en kopen. Vanaf 12:30 uur is iedereen welkom en om 13:00 uur vindt de feestelijke opening met o.a. Wethouder G. Mostert plaats. Aansluitend is er een hapje en een drankje met de mogelijkheid om de winkel, het lokaal en de werkplaats te bezichtigen. Iedereen is van harte uitgenodigd! Locatie Tulpstraat 15A te Katwijk aan de Rijn

Geschreven door:   Marco - JongerenKwartier

Geen reacties

Laat een reactie achter

X