Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Jongeren in gesprek met burgemeester en wethouder Van Helden

Blog

Jongeren in gesprek met burgemeester en wethouder Van Helden

Woensdagavond 8 juli zijn acht Katwijkse jongeren in de leeftijd van 16 tot 22 jaar in gesprek gegaan met burgemeester Visser en wethouder Van Helden over de coronacrisis en de gevolgen hiervan voor jongeren. Aanleiding voor het gesprek was de oproep van premier Rutte aan jongeren om een ‘revolutie’ te starten en te komen met ideeën, en vooral acties, van onderaf.

Op initiatief van wethouder Van Helden heeft Kattuk.nl de avond mede georganiseerd en, samen met een jongerenwerker van Welzijnskwartier en de Jongerenadviseurs Katwijk, een diverse groep jongeren van verschillende achtergronden samengebracht voor het gesprek in de tienerruimte van jongerencentrum de Schuit.

In twee gespreksrondes vertelden de jongeren wat de impact was van de lockdown en de gevolgen van de coronacrisis op hun leven voor wat betreft onderwerpen als vrije tijd, school, geld, werk en het vinden van een woning. Samen met de burgemeester en wethouder werden ideeën besproken om ervoor te zorgen dat jongeren, ondanks corona, toch een leuke zomervakantie hebben en elkaar kunnen ontmoeten om weer fris en opgeladen aan het nieuwe schooljaar te beginnen.

Een belangrijk thema dat al snel naar voren kwam was ‘Eenzaamheid’. De aanwezigen kwamen vrij snel tot de conclusie dat eenzaamheid niet alleen ouderen treft, maar zeker ook jongeren. Een ‘verborgen’ probleem dat als gevolg van de coronacrisis alleen maar erger lijkt te zijn geworden en waar actie op ondernomen moet worden. Iets dat ook zeker gaat gebeuren!

De deelnemers vonden het fijn om in een open gesprek hun mening te geven en een beeld te schetsen van de gevolgen van corona op hun leven. Ze waren blij met het luisterend oor van burgemeester en wethouder en hopen dat de woorden ook daadwerkelijk worden omgezet in daden. De komende tijd gaan de deelnemers, samen met Kattuk.nl, het jongerenwerk van Welzijnskwartier en de Jongerenadviseurs Katwijk, de besproken ideeën verder uitwerken in concrete plannen en deze omzetten in actie. Hierbij kunnen ze alle hulp goed gebruiken.

Heb jij ook ideeën voor bijvoorbeeld activiteiten in de zomervakantie, de aanpak van eenzaamheid, de woningnood onder jongeren of over andere onderwerpen? Laat het weten in de comments of stuur een mail naar info@kattuk.nl. Dan maken we gezamenlijk een lijst belangrijke onderwerpen en goede ideeën die we om gaan zetten in actie.

#zinin

Hieronder nog wat foto’s van het gesprek. Gemaakt door Wesley (Kattuk.nl) en Sander (de Schuit)

Geschreven door: Redactie

Geen reacties

Laat een reactie achter

X