Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /De Zonnebloem: Maatschappelijke stage of gewoon iets voor jou!??

Blog

De Zonnebloem: Maatschappelijke stage of gewoon iets voor jou!??

Misschien heb je wel eens van de Zonnebloem gehoord, via je opa of oma die lid is, of van de reclame met ‘Danny de Munk’. Maar wat is de Zonnebloem precies, wat heb jij eraan en waarom staat dat op Kattuk.nl!??

Nationale Vereniging de Zonnebloem is een landelijke vereniging met ongeveer !!1.500!! afdelingen, dat is allemaal ver weg dat snap ik maar de afdelingen Rijnsburg en Katwijk-Valkenburg komen wel erg dichtbij. De vereniging geeft mensen met een fysieke beperking, zoals bijvoorbeeld mensen in een rolstoel, die niet zoveel contacten meer hebben en eenzaam dreigen te worden de mogelijkheid om weer contacten te leggen en eropuit te trekken. Dit doet de Zonnebloem door middel van huisbezoek, dagactiviteiten en vakanties. Kijk maar eens op https://katwijk-valkenburg.zonnebloem.nl/ om te zien wat er in Katwijk allemaal gebeurd.

Veel activiteiten die door de Zonnebloem worden georganiseerd kunnen niet plaatsvinden zonder vrijwilligers, laat staan de vele huisbezoeken aan de gasten. In dat opzicht is dat hetzelfde als bijvoorbeeld bij Factor-W, Kattuk.nl en de jongerencentra in Katwijk. Zonder vrijwilligers sta je nergens en kun je de hele boel opdoeken. Daar komen we bij het punt dat dit stukje op Kattuk.nl staat.

Zoals ik al zei, zonder vrijwilligers kun je de boel opdoeken. Dan kan de Scum dicht, sluit de Schuit zijn deuren en wordt Kattuk.nl uit de lucht gehaald. Dit is niet de bedoeling omdat we daar allemaal plezier van hebben. Ook de Zonnebloem heeft vrijwilligers nodig. Deze vrijwilligers kunnen niet allemaal uit de zelfde doelgroep komen als waar ze voor werken zoals bij de Scum en Kattuk.nl. Daarom zijn er mensen nodig die wat van hun vrije tijd willen inleveren om deze mensen te helpen.

Deze hulp kan op verschillende manieren. Je kunt bijvoorbeeld eens mee naar de Keukenhof in Lisse om een rolstoel te duwen, of bezoek brengen aan mensen die van jou aanwezigheid erg gelukkig worden. De uren die je hierin moet stoppen zijn eigenlijk niet eens zo veel. Een uurtje in de twee weken om op bezoek te gaan. Of zelfs alleen een dagje mee naar de Keukenhof.

Deze uren kun je zelfs als ‘MAATSCHAPPELIJKE STAGE’ afschrijven, zo sla je twee vliegen in één klap. Je kunt voor wat meer informatie terecht op onze website maar je kunt ook een mailtje sturen naar info@kattuk.nl of arnoutjuh_r@live.nl.

Jongeren zijn in dit werk hard nodig en jammer genoeg nog te weinig aanwezig, en ik kan het weten want ik ben zelf vrijwilliger bij de Zonnebloem. Vindt je het spannend om dit alleen te doen is het ook helemaal geen probleem als je een keer met mij mee wil gaan op bezoek om te zien hoe het is.

 

Geschreven door: arnout

Geen reacties

Laat een reactie achter

X