Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Boekenblog NerdyGeekyFanboy: Leesvoer voor de komende tijd

Blog

Boekenblog NerdyGeekyFanboy: Leesvoer voor de komende tijd

Slimmer Chillen? Hier boekentips van Joost (@NerdyGeekyFanBoy) om de tijden van coronacrisis door te komen (en omdat lezen gewoon hartstikke leuk is natuurlijk).

Klik op de links om de recensie van betreffend boek door Joost te lezen. Check zijn website HIER en zijn Boekenblogs op Kattuk.nl HIER voor nog veel meer leesvoer.

Uitgelezen?
Eind deze week volgen er Bingewatch-tips!

Het woord is aan Joost…

Nu we allemaal thuis zitten en oppassen voor het corona-virus, is er ook meer tijd om je tijd te stoppen in bijvoorbeeld boeken, series, films en meer. Als boekennerd heb ik altijd wel wat te lezen, en ik geef je graag wat boekentips om de komende tijd genoeg te lezen te hebben!

De Gone-serie van Michael Grant was oorspronkelijk zes delen, maar nu zijn er zelfs negen delen van. Dit is een verhaal die lijkt op Under the Dome van Stephen King, dus er is een stad die omringd wordt door een koepel. Niemand kan erin of eruit. Het gevaarlijke is dat alle mensen boven de veertien jaar in de koepel zijn verdwenen, en dat naast het stadje ene internaat zit criminele kinderen… Daarbij hebben sommige kinderen wat bijzondere krachten gekregen, dus al snel is er veel chaos in Perido Beach. Vind je Nederland nu een gekkenhuis? Nou, Nederland is er niks bij als je kijkt naar de Gone-serie! Michael Grant is een geniale auteur die vol gruwelijke details en zorgt voor epische en spannende taferelen. Hier ben je wel even zoet mee!

Door het corona-virus moeten we allemaal anderhalve meter afstand houden van elkaar. Als je bijvoorbeeld net wilt gaan daten met iemand, gaat dat niet echt lukken! Stel dat je altijd een paar stappen verwijderd moet zijn bij de liefde van je leven? Dat overkomt de personages in Five feet apart/Vijf stappen van jou. Dit gaat over twee pubers die taaislijmziekte hebben. Als ze te veel in de buurt van elkaar komen, zouden ze allebei erg ziek worden. Wat moet je doen als je toch van elkaar houdt, maar elkaar niet aan kan raken? Een erg emotioneel boek, dus wees voorbereid op wat traantjes… Ook is dit boek een film, die ook erg goed is!

Heb je vroeger de Harry Potter-boeken verslonden, maar wil je meer? Goed, dan moet je zeker de Summoner-serie van Taran Matharu lezen. Dit is een geweldige mix van de magische school van Harry Potter, de epische wereld van Lord of the Rings, maar het heeft ook wat weg van Pokémon. Het is een serie over een jonge held die magie kan hanteren en demons kan oproepen, die een sterke band met je hebben. Een prachtige boekenreeks voor elke fantasyliefhebber!

Heb je zelf even weinig geld om uit te geven? Dan zijn luisterboeken een goed alternatief. De luisterbieb heeft meerdere boeken beschikbaar gesteld, ook als je geen lid bent van de bibliotheek! Ook heeft Scribd, een site met vele audioboeken en e-books in het Engels, ervoor gezorgd dat je dertig dagen gratis de site kan gebruiken. Maak er profijt van, zo kan je de komende tijd lekker veel boeken lezen! Tot slot kan je altijd mijn blog bekijken om honderden recensies te lezen over fantasyboeken, YA-boeken, middle grade-verhalen en meer.

De volgende keer zal ik nog wat series aanraden die je de komende tijd kan bingewatchen. Er is genoeg te zien op Netflix en andere streamingsplatformen, maar wat is het kijken waard? Ik zal het je vertellen!

Door: NerdyGeekyFanboy

Bibliotheek Katwijk

Online Bibliotheek (luisterbieb en e-books)

 

 

Geschreven door: NerdyGeekyFanboy

Geen reacties

Laat een reactie achter

X