Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Corona /Bibliotheek Katwijk gesloten, maar digitaal lezen kan ook!

Blog

Bibliotheek Katwijk gesloten, maar digitaal lezen kan ook!

De bibliotheken in Nederland zijn tot en met 6 april gesloten vanwege de coronacrisis. Als mensen zonder boeken zitten, kunnen e-books en luisterboeken gelukkig uitkomst bieden. Je kunt digitaal doorlezen met de ruim 28.000 e-books voor kinderen en volwassenen van de online Bibliotheek. Of probeer eens een luisterboek: download de LuisterBieb-app met ruim 3.700 luisterboeken voor alle leeftijden (ook peuters en kleuters). Er is tijdelijk een extra reeks mooie luisterboeken aan de app toegevoegd. Voor iedereen, dus ook als je geen lid bent van de bibliotheek. Met een luisterboek zijn de kinderen heerlijk geboeid en toch los van hun schermpjes. Kijk op: de online Bibliotheek (www.onlinebibliotheek.nl).

Digitale tips voor kinderen
Nog meer leuke tips voor kinderen staan op www.jeugdbibliotheek.nl: inspiratie voor leuke boeken en allerlei informatie voor spreekbeurten en werkstukken. Voor kinderen die lezen lastig vinden, bijvoorbeeld bij dyslexie en beginnende lezers, is er karaokelezen (luisteren met ondertitels) via www.yoleo.nl. Daar vind je ook Junior Einstein, waarmee je schoolvakken kunt oefenen.

Voor de allerjongsten hebben we naast luisterboeken ook leuke voorleesfilmpjes via
https://0-6.jeugdbibliotheek.nl/lezen/voorleesfilmpjes.html.

Nu de kinderen thuis en veel online zijn, is dit een ideaal moment voor de DataDetox Game en de quiz veilig internetten via https://9-12.jeugdbibliotheek.nl/weten/mediawijsheid.html.

Bibliotheek gesloten

Helaas moeten wij jullie melden dat vanaf vandaag, maandag 16 maart, alle vestigingen van Bibliotheek Katwijk t/m zeker 6 april zijn gesloten. Deze sluiting is een maatregel van de overheid om het coronavirus tegen te gaan.
Wij verzoeken je alle geleende materialen thuis te houden, wij hebben alles t/m 6 april verlengd.
Uiteraard houden wij alle ontwikkelingen goed in de gaten en als we nieuwe informatie hebben, dan laten wij dit weten. Volg het nieuws op www.bibliotheekkatwijk.nl of op onze social media kanalen.

Voor leden die willen blijven lenen én lezen zonder het huis te verlaten zijn e-books en luisterboeken een prima alternatief. Kijk eens naar onze online Bibliotheek waar je kunt genieten van de mooiste e-books en luisterboeken. Waar je maar wilt, wanneer je maar wilt: www.onlinebibliotheek.nl.

Persbericht en nieuwsbrief Bibliotheek Katwijk

 

 

Geschreven door:   Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X