Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Word ook ExpEx in Katwijk! 

Blog

Word ook ExpEx in Katwijk! 

Ben jij tussen 17 en 28 jaar en kom je uit Katwijk, Rijnsburg of Valkenburg? Wil jij je eerdere ervaringen binnen de jeugdhulp positief inzetten? Advies leren geven aan zorgorganisaties en gemeenten op basis van jouw verhaal? Of luisterend oor zijn voor jongeren die nu zelf in de jeugdhulp zitten?

Word ook ExpEx in gemeente Katwijk!

“Je bent niet de enige”
Soms zit het gewoon niet mee in het leven en gebeuren er dingen waar je geen invloed op lijkt te hebben. Met jezelf, op school of met belangrijke mensen om je heen. Als dat volop speelt is dat niet meteen iets dat je graag toegeeft. Toch is er niets menselijker dan dat! Een op de 5 jongeren maakt zich weleens (grote) zorgen. En 1 op de 10 krijgt daarbij een vorm van hulp.

Jongeren weten vanuit eigen ervaring (soms achteraf)  goed wat in zo’n situatie helpend is en wat niet. Bijvoorbeeld do’s en don’t s van een gesprek. Of dat het contact met iemand die gewoon begrijpt wat je doormaakt,  geholpen zou hebben,  omdat diegene iets soortgelijks heeft meegemaakt en toch goed is terechtgekomen.

Daarom start er in Katwijk een nieuw project, ExpEx!

ExpEx zijn getrainde ervaringsdeskundige jongeren die weten hoe ze hun eigen ervaringen op een positieve manier kunnen inzetten voor andere jongeren, beleidsmakers of professionals. Om zo het gesprek of de hulp aan jongeren te verbeteren. Als maatje, voorlichter of meedenker…

Heb je nog vragen of ideeën? Stuur gerust een berichtje naar Nelleke Melse via 06-46042138 of nellekemelse@lumen-hollandrijnland.nl.

Voor meer info of aanmelden voor een van de geplande informatiebijeenkomst of de training:
https://lumen-hollandrijnland.nl/meedoen/expex-in-katwijk/

 

Geschreven door:   Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X