Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Sport /Winst en verlies Kamakura op kickboksgala Wassenaar

Blog

Winst en verlies Kamakura op kickboksgala Wassenaar

Afgelopen zondag 22 maart deed kickboksvereniging Kamakura Katwijk met drie jeugdleden mee aan het Fearless Kickboksgala in Wassenaar. Kamakura vocht uiteindelijk maar twee partijen met één keer winst en één keer verlies. De derde partij ging niet door doordat de tegenstander niet op kwam dagen.

Al vijf jaar organiseert Kickboksvereniging Katwijk kickbokslessen voor de jeugd van 12 tot 16 jaar. Om hun techniek uit te proberen kunnen jeugdleden ook meedoen aan jeugdgala’s in Nederland. De partijen worden gevochten met volledige bescherming en zijn gebonden aan strenge regels. Zo is het bijvoorbeeld niet toegestaan om naar het gezicht te stoten of te trappen. Zondag 22 maart organiseerde Sportschool Fearless een kickboksgala in haar sportschool in Wassenaar. Kamakura Katwijk was aanwezig met drie jeugdleden.

Als eerste was het de beurt aan Jeffrey van Duijn. De 13-jarige Katwijker trof een oudere en langere tegenstander die een goede techniek in huis had. De eerste ronde werd gekenmerkt door een uitwisseling van combinaties over en weer. Jeffrey groeide in de wedstrijd en wist in de volgende ronden het initiatief over te nemen. Zijn tegenstander probeerde daarop te clinchen waarop de jonge Katwijker antwoordde met een salvo van stoten op de buik. Maar het was vooral door de veelvoud van combinaties met goedgeplaatste lowkicks dat Jeffrey de wedstrijd in zijn voordeel wist te beslechten.

Vincent van Rijn mocht als tweede Kamakuravechter aan de slag op het jeugdgala. De 13-jarige Katwijker en zijn trainers werden echter verrast doordat in de ronde ervoor zijn tegenstander werd omgewisseld. Dit resulteerde erin dat Vincent het moest opnemen tegen een veel zwaardere tegenstander. De partij blonk ook niet uit in finesse. Vincent deed zijn best om zijn combinaties te maken, maar werd geconfronteerd met een tegenstander die als een wilde voor zich uit liep te rammen. Hetgeen resulteerde in een puntenvoorsprong voor de tegenstander.

Als laatste zou Sidney Haasnoot zijn opwachting maken op het jeugdgala in Wassenaar. Echter de sportschool waar zijn tegenstander deel van uitmaakte kwam niet opdagen waardoor de wedstrijd uit viel. Het volgende gala staat op het programma voor eind april.

Voor meer informatie over Kickboksvereniging Kamakura Katwijk en trainingen voor jeugd en volwassenen kunt u contact opnemen met Wim van Rijn op 071-4077990 of kijken op www.kamakurakatwijk.nl.

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X