Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Windmolenpark voor Katwijkse kust stapje dichterbij (UPDATE 1)

Blog

Windmolenpark voor Katwijkse kust stapje dichterbij (UPDATE 1)

De kans dat dat er voor de kust van Katwijk een windmolenpark komt, is afgelopen maandag een stapje dichterbij gekomen. Tineke Huizinga, staatssecretaris van Verkeer en waterstaat, heeft maandag vier ontwerpvergunningen verleend voor dergelijke windparken. Een daarvan op 24 km. uit de kust van Katwijk. Tot 11 augustus van dit jaar kunnen belanghebbenden zienswijzen indienen op de afgeven besluiten, waarna een definitief besluit volgt.

Met het afgeven van deze vier ontwerpvergunningen is in totaal ruimte gegeven voor meer dan 1900 Megawatt aan windenergie op de Noordzee. Daarmee komt de de kabinetdoelstelling voor windenergie op zee een stap dichterbij. Het windmolenpark voor de kust van Katwijk zal ongeveer 300 Megawatt leveren.

Bron: Gemeente Katwijk

——————-
Origineel bericht

De 340 megawatt dat het park moet opleveren is goed voor de stroomvoorziening van bijna 325.000 huishoudens. Rijkswaterstaat moet volgens Nuon nog een vergunning verlenen voor de aanleg van het park.

16-5-09
Zo’n 24 kilometer uit de kust van Katwijk kan een heus windmolenpark komen te liggen. Energieconcern Nuon heeft daar plannen voor. Al sinds 2005 is Nuon bezig met het park, dat de naam Beaufort moet krijgen. In 2020 zal het klaar zijn.

Bron: RTV West

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X