Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Wat een shock die Avondklok

Blog

Wat een shock die Avondklok

En toch was het niet onverwachts, plots of onlogisch. Want voor het officieel ingaan van de avondklok was er al druk gediscussieerd over de nieuwe maatregel. Waar natuurlijk niemand op zat te wachten of naar uit keek. Daarom vind ik het ook niet gek dat er zo veel chaos is ontstaan sinds dat heel Nederland om 21.00 uur binnen moet zijn. Maar wel onnodig.

Vanzelfsprekend worden jongeren opstandig, vooral bij het horen van weer een nieuwe maatregel. Van het nog beperkter zijn en door alle frustraties die erbij komen kijken. Je vrienden online. Je school online. Je bijbaan kwijt. Geen geld meer, maar wel die klote school, verzekeringen en belastingen blijven betalen. Geen geld, geen hulp, geen steun en alles zelf thuis moeten doen. Corona is ons aan het nekken en daar voelen wij straks de gevolgen van.

En dat komt hard binnen, te hard naar mijn mening. Want we zitten opgesloten en gevangen in een crisis waar we continue moeten luisteren naar de overheid. Dezelfde overheid die nu uit elkaar aan het vallen is. Dus het is klote en zuigt, maar we moeten een andere manier vinden om onze stem te laten horen. En niet door te gaan rellen als een stelletje randdebielen!

Ik bedoel… het is winter, koud en donker. Als je om negen uur in de avond nog de straat op gaat, ben je van mij part niet goed wijs. Ik zit liever thuis op de bank. Onder een warm kleedje, netflix film aan en een warme kop thee of koffie. En dat zal voorlopig ook niet veranderen want….

We moeten nog minimaal een week met deze maatregel leven. Het gelden van de avondklok is nu tot 10 februari en laten we daarna pas gaan kijken hoe het verder gaat.

Voor nu zullen we met z’n allen door de zure appel heen moeten bijten en dit gewoon warm thuis doorstaan. Want zeg nou zelf een boete van 95 euro is dat rellen en na negen nog buiten zijn in de barre kou helemaal niet waard.

 

Liefs,

 

Prep

 

Illustratie gemaakt door stagiair Hanne

Geschreven door: PreppyWriter

Geen reacties

Laat een reactie achter

X