Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /VVD: Openstelling winkels tijdens feestdagen groot succes

Blog

VVD: Openstelling winkels tijdens feestdagen groot succes

Gedurende de afgelopen periode rond Kerst en Oud & Nieuw waren voor het eerst in Katwijk enkele winkels geopend op Tweede Kerstdag en Nieuwjaarsdag. Vanuit de supermarktbranche wordt positief teruggekeken op de openstelling op deze dagen: “Het is ons, maar nog belangrijker: onze klanten, uitstekend bevallen”, zo laat Nico Kulk van supermarkt Dirk van den Broek weten. “We hebben veel positieve reacties gehad op deze dagen. Zoals bekend waren we het liefst ook op zondag 24 december geopend, maar helaas werd dit tegengehouden door de meerderheid van de gemeenteraad. Gezien de reacties die we hebben gekregen is bevestigd dat er vanuit onze klanten een grote behoefte bestaat aan deze openstelling.”

Gezien het succes zal de supermarktketen dit jaar vaker haar deuren gaan openen tijdens feestdagen waarop dit is toegestaan. “Zoals het er nu naar uitziet zullen wij ook op Hemelvaartsdag, Tweede Paasdag en Tweede Pinksterdag geopend zijn”, aldus Kulk. Hoewel hij de wens heeft vaker te openen (zoals op zon- en andere feestdagen), zal er volgens hem wel iets moeten gebeuren bij de aankomende gemeenteraadsverkiezingen om dit voor elkaar te krijgen. “Wanneer er niets veranderd in de zetelverdeling in de gemeente Katwijk, verwacht ik niet dat er een verandering zal zijn in het huidige openstellingsbeleid”, zo besluit Kulk.

De VVD Katwijk blijft zich inzetten voor ondernemers die hun winkel willen openen op zondag en respecteert hen die dit niet willen doen. Omdat veel horecagelegenheden wel geopend zijn op zondag, is er momenteel sprake van een ongelijk speelveld. Door ook ondernemers uit andere sectoren de kans te geven de deuren te openen op zondag, wordt een eerlijker speelveld gecreëerd en wordt voldaan aan de wens van veel inwoners van de gemeente.

Ingezonden door de VVD

——

Meer over Koopzondag op Kattuk.nl HIER

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X