Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Vlag mee op Coming Out Day!

Blog

Vlag mee op Coming Out Day!

UPDATES: Ophalen gratis regenboogvlaggen vandaag tot 17 uur @ Kattuk.nl, Voorstraat 59 en morgen van 8:30-10:00 uur bij het gemeentehuis. #KatwijkisLiefde

Op dinsdag 11 oktober vlagt Katwijk regenboog voor Coming Out Day.  Om 8:30 uur gaat wethouder Sonny Spek samen met een aantal jongeren van de Pride groep van Kattuk.nl de regenboogvlag hijsen in de tuin bij het gemeentehuis. 

Thema: Voel je Veilig

Het thema voor dit jaar is: Voel je Veilig. Veel jonge LHBTIQ+ers durven niet zichzelf te zijn in Katwijk uit angst voor kwetsende opmerkingen en agressie. Ze hebben hier slechte ervaringen mee, vooral in het uitgaansleven en op straat. Simpelweg hand in hand in lopen met je partner door het centrum van Katwijk zit er voor hun niet in.

Hier ligt een taak voor ons allemaal. Hoe zorgen we ervoor dat de acceptatie wordt vergroot? Wat kunnen we doen om de onveiligheid die Katwijkse LHBTIQ+ers regelmatig ervaren in Katwijk weg te nemen?

Om te beginnen natuurlijk door je steun te betuigen aan de community door het hangen van de regenboogvlag op 11 oktober. Een mooie manier om de Katwijkse LHBTIQ+ers een hart onder de riem te steken. Maar er is meer nodig. Daarom heeft de Pride groep hierover onlangs van gedachten gewisseld met de lokale politiek in de hoop dat de gemeente meer gaat doen om de acceptatie te bevorderen. Zo hebben we afgesproken om vaker aandacht te vragen voor LHBTIQ+ acceptatie in Katwijk, niet alleen op Coming Out Day. Het onderwerp MOET het hele jaar op de agenda blijven staan, anders verandert er niks! Hier hebben we niet alleen de gemeente, maar ook de verenigingen, scholen, horeca, kerken, kortom de hele samenleving voor nodig. We rekenen op jullie hulp!

Gratis vlaggen

In de voorgaande jaren zijn honderden gratis regenboogvlaggen uitgedeeld, dus we verwachten dat heel Katwijk weer volhangt. Post een foto van je vlag met #KatwijkisLiefde.

Wil jij ook meedoen, maar heb je nog geen vlag?
We hebben nog gratis vlaggen beschikbaar! Deze kunnen worden opgehaald op donderdag tussen 15-21 uur of vrijdag tussen 12-18 uur bij Kattuk.nl aan de Voorstraat 59. Iedere Katwijker of Katwijkse organisatie/vereniging mag van dit aanbod gebruik maken, zolang je de vlag maar uithangt! Mail lhbti@kattuk.nl voor meer info en/of het reserveren van een vlag.

#KatwijkisLiefde

We willen iedereen die vlagt vragen om op Coming Out Day een foto van de vlag te posten op social media met de hashtag #KatwijkisLiefde. Ook vinden we het leuk als je de foto’s mailt naar lhbti@kattuk.nl zodat wij er een mooi album van kunnen maken.

Kennismaken en inloop

Zoals gezegd is de Pride groep van Kattuk.nl ook bij het hijsen van de regenboogvlag bij het gemeentehuis aanwezig. Kom gezellig even kijken, dan kunnen we na afloop met elkaar kennis maken. ’s Middags ben je ook van harte welkom. Vanaf 15:00 uur is er inloop met koffie, thee en roze koeken bij het Pride Café van Kattuk.nl aan de Voorstraat 59 in het centrum van Katwijk.

 

Geschreven door: Redactie

Geen reacties

Laat een reactie achter

X