Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Pride groep maakt kennis met lokale politiek

Blog

Pride groep maakt kennis met lokale politiek

Katwijkse LHBTIQ+ jongeren delen gevoelens tijdens respectvolle avond speeddaten met de burgemeester, wethouder Sonny en raadsleden van PvdA, CDA, ChristenUnie, VVD, D66 en DURF.

Zeven LHBTIQ+ jongeren van de Pride groep van Kattuk.nl hebben afgelopen woensdagavond kennisgemaakt met de lokale politiek en andersom. Tijdens een speciale speeddate konden politici vragen wat ze wilden en hebben we gezamenlijk naar oplossingen gezocht voor de gevoelens van onveiligheid die LHBTIQ+ jongeren vaak ervaren in Katwijk. 

De Pride groep vond het enorm fijn dat de raadsleden, burgemeester en wethouder de moeite hadden genomen om zich goed te laten informeren. In plaats van ‘praten over’ was het deze keer ‘praten met’ en dat was hard nodig. Naast persoonlijke gesprekken konden de jongeren vooral aandacht vragen voor de gevoelens van onveiligheid die ze vaak ervaren in Katwijk. Ieders verhaal was weer anders maar werd met even veel belangstelling (/interesse) aangehoord en er werd samen gedacht over mogelijke oplossingen die de gemeente zou kunnen bieden.

Een aantal politici gaf aan dat de gemeente niet veel meer kan betekenen dan ze nu doen, maar het werd al snel duidelijk dat anderen daar anders over dachten. Zij denken dat de gemeente wel degelijk actie kan ondernemen om de acceptatie richting LHBTIQ+’ers te vergroten. Dus niet alleen tijdens de piekmomenten op Coming Out Day en (in mindere mate) Paarse Vrijdag aandacht voor LHBTIQ+ acceptatie vanuit de gemeente. Maar ook op andere momenten, het hele jaar door.

Onze dank gaat uit naar de politici van links tot rechts die zijn langsgekomen om ons te leren kennen en te laten zien wat zij wat voor de LHBTIQ+ jongeren voor Katwijk willen en kunnen betekenen! We gaan gezamenlijk de LHBTIQ+ acceptatie in Katwijk verbeteren, want dat is hard nodig.

De deelnemende politici vonden het ook heel waardevol, zie ook een aantal reacties op social media hieronder. Daar weer onder een paar foto’s van de avond.

Door: Megan

 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door PvdA Katwijk🌹 (@pvdakatwijk)

Geschreven door: Redactie

Geen reacties

Laat een reactie achter

X