Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Sport /Veilige voetbalderby’s in Katwijk

Blog

Veilige voetbalderby’s in Katwijk

Recent zijn de beroemde derby’s tussen het eerste van Katwijk en Quick Boys weer gespeeld. De gemeente heeft samen met de politie en de voetbalverenigingen de gang van zaken rond de twee voetbalderby’s geëvalueerd. De wedstrijden zijn zonder veiligheidsproblemen verlopen, daarom heeft de gemeente besloten de combiregeling met georganiseerd vervoer voor de uitploeg onder voorwaarden te laten vervallen.

Samenwerking
Vorig jaar hebben de vijf voetbalverenigingen en de gemeente Katwijk de handen ineengeslagen. Samen werken zij aan normen en waarden op en rond het veld en willen ze een veilig sportklimaat bieden voor jong en oud.

Maatregelen KW – QB/ QB – KW (beker)
Om ongeregeldheden te voorkomen, zijn bij de wedstrijden van het eerste elftal van Katwijk-Quick Boys op 21 september en Quick Boys-Katwijk op 24 september drie maatregelen getroffen: een combiregeling met georganiseerd vervoer, een vervroegd aanvangstijdstip en een verbod op alcohol voor en tijdens de wedstrijd op het complex waar de wedstrijd wordt gespeeld. De evaluatie met beide verenigingen, politie en gemeente heeft dinsdagavond 22 oktober plaatsgevonden. Alle betrokkenen delen de mening dat de wedstrijden – mede door de genomen maatregelen – veilig zijn verlopen.

Geen buscombi meer
De positieve evaluatie is voor de gemeente reden geweest het besluit aan te passen:
• Voor de eerstvolgende derby Quick Boys tegen Katwijk op 4 april 2020 geldt de combiregeling niet.
• Voorwaarde is dat er rondom de wedstrijden van deze clubs tot 4 april geen openbare orde incidenten plaatsvinden met supporters.
• Als op 4 april de supporters onverhoopt de fout in gaan, dan geldt de combiregeling voor de derby voor het hele voetbalseizoen 2020/2021.
• Het vervroegde aanvangstijdstip en het alcoholverbod voor en tijdens de wedstrijd blijven voorlopig gehandhaafd.

Veilig en leuk voor jong en oud
Burgemeester Visser over het besluit: “Ik ben blij dat de voetbalwedstrijden in het dorp veilig zijn verlopen. Ik heb genoten van de sfeer in de sportparken bij deze derby’s. De supporters hebben laten zien dat een voetbalderby met veel sfeer en zonder geweld kan verlopen. Ze geven hiermee een goed voorbeeld aan de kinderen. Samen met politie en de clubs blijft de gemeente zich voor een veilig sportklimaat inzetten. Dat hebben we immers met elkaar afgesproken in ons convenant. Als de supporters meewerken, blijft voetbal in ons dorp leuk en veilig voor jong en oud! Daar zet ik mij voor in.”

De voorzitters van Katwijk en Quick Boys hebben tijdens de evaluatie aangegeven dat ze de bovengenoemde lijn van de burgemeester ondersteunen.

 Persbericht Gemeente Katwijk

 

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X