Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Bevrijding /Toen vs. Nu: Jong en oud komen samen voor 75+1 jaar Bevrijding

Blog

Toen vs. Nu: Jong en oud komen samen voor 75+1 jaar Bevrijding

Mini docu: Wat weten jongeren van de oorlog?

Interviews:Jongerenambassadeurs van de Vrijheid’ blikken terug op hun reis naar Auschwitz

In het kader van het project ’75  jaar Bevrijding: Vrijheid geef je door’, heeft Welzijnskwartier samen met Kattuk.nl en Studio Stache vorig jaar het plan opgevat om een mini docu te maken; Toen vs. Nu.

Over Toen vs. Nu
Het idee achter Toen vs. Nu was om jongeren na te laten denken over bepaalde onderwerpen en dit aan de generatie die de oorlog mee heeft gemaakt te laten zien. Helaas konden we deze ouderen in verband met de coronamaatregelen niet meer voor de camera krijgen en hebben we deze pagina opgezet om alsnog de filmpjes met de jongeren te plaatsen. Meerdere interviews met jongeren hoe zij denken dat het in de oorlog was. Muziek, eten/drinken, reizen, school en werk, communicatie…Hoe ging dat in de oorlog?

Op Bevrijdingsdag gaan we wel een aantal ouderen schriftelijk interviewen om hun verhalen over de oorlog op te tekenen. Deze verhalen vind je de komende weken hier.

Jongerenambassadeurs van de Vrijheid blikken terug op hun reis naar Auschwitz
De Katwijkse  ‘Jongerenambassadeurs van de Vrijheid’ kunnen natuurlijk niet gemist worden in dit project. De fototentoonstelling van hun reis naar Auschwitz in 2019 en de interviews over hoe zij hun reis hebben ervaren zijn ook terug te vinden op https://www.kattuk.nl/bevrijding. Je leest hier niet alleen wat zij van hun reis vonden, maar ook wat zij er nu van vinden en hebben geleerd.

Heb jij zelf een Katwijkse opa of oma die ook zijn/haar verhaal kwijt wil over de oorlog?
Dan kun jij zelf het interview afnemen. Dit kan je geschreven doen, maar mag ook zeker met je mobiel gefilmd in horizontale houding. De verhalen hoeven niet alleen over het leed van toen te gaan, maar ook over het alledaagse leven.

Deze interviews kun je naar info@kattuk.nl mailen.

Geschreven door:   Redactie

Geen reacties

Laat een reactie achter

X