Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Jongerenwerk / Talentcoaching Welzijnskwartier breidt uit met onderwijs

Blog

 Talentcoaching Welzijnskwartier breidt uit met onderwijs

Met Talentcoaching bieden we kwetsbare jongeren tot en met 27 jaar die uitvallen op het gebied van school of werk een zinvolle  dag of vrijetijdsbesteding door samen met ze te klussen, sporten of te zoeken naar een geschikte dagbesteding in het vrijwilligerswerk. In Katwijk bieden we o.a jongeren  een plek in het ‘kluskwartier’, waar jongeren drie dagdelen in de week bezig zijn met het uitvoeren van klussen. Zo leren ze onder meer een dagritme op te bouwen, dingen te ondernemen en sociale vaardigheden. Deze basisvaardigheden zijn van belang om de kans van slagen voor een nieuwe opleiding en/of werk te vergroten.

Vanaf oktober is er een leerkracht van de Aloysius stichting verbonden aan het project Talentcoaching. Op twee middagen in de week  krijgen jongeren die deelnemen aan het project onderwijs aangeboden. Op deze manier kunnen jongeren werken aan hun (eventuele) onderwijsachterstand en krijgen zij schoolse vaardigheden aangeleerd die zij op dat moment nog missen. De kans van slagen op een vervolgopleiding wordt hierdoor vergroot. Het klussen binnen het ‘kluskwartier’ kan gezien worden als stage. We werken naar de mogelijkheid dat deze combinatie van het klussen en de theorielessen kan leiden tot een AKA Techniek diploma. Een stage op een andere locatie behoort ook tot de mogelijkheden.  

Het Welzijnskwartier is blij met de samenwerking met de Aloysius stichting.Het is een mooie aanvulling op het bestaande programma van Talent coaching.

Voor aanmeldingen of meer informatie  kunt u contact opnemen met Ingrid Schoneveld. E-mail: ingridschoneveld@welzijnskwartier. Telefoon: 06-13425147

 

Geschreven door:   Marco - JongerenKwartier

Geen reacties

Laat een reactie achter

X