Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Studiekeuze voor Studiekneuzen #12: Zorg voor een Plan B.

Blog

Studiekeuze voor Studiekneuzen #12: Zorg voor een Plan B.

Voor iedereen die worstelt met het kiezen van een vervolgopleiding, hier een nieuwe bijdrage door Nazely voor de rubriek Studiekeuze voor Studiekneuzen

Het laatste jaar van mijn MAVO carrière werd het tijd om een studie uit te kiezen. Toen ik keek naar mijn opties zag ik niets wat mij interesseerde. Ik wist altijd al dat de MAVO niet mijn niveau was, dus besloot ik om naar de HAVO te gaan. Ik vond 4 HAVO er lastig en ik ging bijna niet over. Na veel studeren en verschillende leertechnieken proberen, ben ik over gegaan naar 5 HAVO. Het enige wat ik herinner van de 5e is dat ik alleen maar leerde. Ik was gelukkig wel op weg naar mijn diploma. Ik had mij aangemeld voor de studie Toegepaste Psychologie. Helaas werd ik niet toegelaten en had ik een tussenjaar.

Mijn tussenjaar was erg chaotisch en ik had meerdere baantjes waar ik uiteindelijk wel van heb geleerd. Toch miste ik het studeren. School is waar ik het beste in ben en studeren is iets wat ik leuk vind. Ik kon niet wachten tot school begon.

Ik wilde altijd Psychologie studeren op de Universiteit. Ik ben uiteindelijk Sociaal Werk gaan studeren op Hogeschool Leiden. Ik ben deze studie begonnen puur zodat ik mijn propedeuse kan halen en naar de Universiteit kan gaan. Ik dacht dat de studie makkelijk zou zijn, maar het is eigenlijk erg pittig. Ik ben nu wel op weg naar mijn propedeuse.

Laatst heb ik het nieuws gekregen dat ik niet ben toegelaten voor de studie Psychologie. Gelukkig had ik een plan B: Pedagogische Wetenschappen. Deze studie is geen numerus fixus opleiding, dus het enige wat ik nog hoef te doen is het halen van mijn Propedeuse en dan kan ik eindelijk aan de slag op de Universiteit.

Ik ben niet heel zeker met wat ik later wil worden, maar ik weet wel dat ik wetenschappelijke onderzoeken wil doen over de mens en zijn psyche.

Door: Nazely

Over de reeks Studiekeuze voor studiekneuzen

Toch eigenlijk best gek dat je op je 17de nog niet mag stemmen maar wel al moet kiezen wat je de rest van je leven wilt doen. Het leven van een student gaat niet altijd over rozen en het kiezen van een studie loopt niet altijd op rolletjes. Daarom speciaal voor al de studiekneuzen onder jullie deze rubriek “Studiekeuze voor studiekneuzen”. In deze rubriek vertellen mede studiekneuzen hun verhalen en delen wat tips en tricks of persoonlijke adviezen.

De vorige edities vind je HIER!

Wil jij jouw verhaal ook delen?

Stuur een mail naar arno@kattuk.nl, dan spreken we af!

Geschreven door: Redactie

Geen reacties

Laat een reactie achter

X