Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Corona /#Slimmerchillen-zomerstellingen: wat vind jij?

Blog

#Slimmerchillen-zomerstellingen: wat vind jij?

Geef jouw mening en maak kans op een cadeaubon

Is het juichverbod in voetbalstadions realistisch? Hebben horecaondernemers gelijk als ze beweren dat de 1,5 meter maatregel niet uitvoerbaar is? En moet het Coronavaccin voor iedereen verplicht worden? Via dagelijkse #slimmerchillen-zomerstellingen kan jij jouw mening geven. Meedoen kan lucratief zijn.

In vergelijking met vorige week is er een (forse) stijging van het aantal coronabesmettingen in Nederland en omringende landen. Het RIVM vraagt iedereen daarom alert te blijven en ons te houden aan de 1,5 meter maatregel. En afgelopen woensdag, 22 juli deed minister Ferd Grapprerhaus nog een oproep aan iedereen om de maatregelen in acht te nemen.

De jongerencampagne ‘Slimmer chillen = Corona killen’ van Hollands Midden en zeven andere veiligheidsregio’s, helpt jou daar een handje bij. Deze campagne daagt jou namelijk uit om creatieve oplossingen te bedenken om veilig met je vrienden te chillen, op 1,5 meter afstand. Als we die oplossingen met elkaar delen op social media via #slimmerchillen of op https://www.slimmerchillen.nl, dan helpen we elkaar een handje.

Zomerstellingen
Ook willen de veiligheidsregio’s graag jouw mening weten over hoe het verder moet. Want we zijn voorlopig nog niet van het coronavirus af en een vaccin laat vermoedelijk nog lange tijd op zich wachten. Maar oplossingen die bedacht worden zijn niet altijd zwart-wit. En dus zijn we benieuwd wat jij ervan vindt. Want daar heb jij vast al over nagedacht. Alle goede ideeën zijn welkom.

Doe jij mee? Reageer dan op de #slimmerchillen-zomerstellingen. Elke dag leggen de veiligheidsregio’s jou op https://www.slimmerchillen.nl en via #slimmerchillen een actuele stelling voor. Als jij jouw stem uitbrengt en daar een korte motivatie aan toevoegt, maak je kans op een cadeaubon. Want wekelijks verloten we er drie onder alle inzenders.

Rap-challenge
Er zijn ook nog andere manieren waarop jij deze zomer kunt meedoen met #slimmerchillen. Bijvoorbeeld door je eigen #slimmerchillen-rap te maken. Tot half augustus kun jij je eigen creatieve, flowende, grappige zomerrap insturen! Wie weet gaat hij straks als ‘zomerhit’ heel het land door! De winnaar verdient in ieder geval een cadeaubon van 50 euro. Inspiratie nodig? Er zijn al verschillende  inzendingen te beluisteren op de website.

Slimmerchillen-poster
Heb jij minder met teksten of heb je geen ritmegevoel? Doe dan mee aan de #slimmerchillen-posterwedstrijd. Stuur ons jouw komische of misschien juist wel heel serieuze artistieke foto met als onderwerp ‘Ik en 1,5 meter’. Dan maken wij van jouw inzending een #slimmerchillen campagneposter, bestemd voor abri’s en reclameborden in jouw gemeente. Alle posters gaan we bovendien bundelen en aan het einde van deze zomer aanbieden aan premier Mark Rutte.

Meer weten?
Meer weten over de zomerstellingen, rap of de posterwedstrijd? Ga dan naar https://slimmerchillen.nl

‘Slimmer Chillen = Corona Killen’ is een gezamenlijke campagne van de Veiligheidsregio’s Hollands Midden, Kennemerland, Groningen, Fryslân, Noord- en Oost-Gelderland, Rotterdam-Rijnmond, Haaglanden en Zuid-Holland Zuid.

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X