Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Corona /#slimmerchillen helpt Mark Rutte

Blog

#slimmerchillen helpt Mark Rutte

Ook Mark Rutte nodigt jongeren op om creativiteit in te zetten uit! Waar wacht je nog op? Stuur al jouw leuke / gekke / slimme ideeën voor de 1.5 meter samenleving naar info@slimmerchillen.nl. Dan verzamelen wij ze op de website. En wie weet inspireer jij hem en de rest van Nederland! #slimmerchillen

Afgelopen dinsdag had premier Mark Rutte een speciale boodschap voor jongeren: ‘Kom met creatieve ideeën over de samenleving van de toekomst.’ Een samenleving waarin we nog steeds die 1,5 meter in de gaten moeten blijven houden. Heb jij daar ideeën over? Stuur ze naar #Slimmerchillen. De campagne die jongeren oproept creatieve oplossingen te verzinnen over hoe zij omgaan met alle beperkingen in coronatijd. #slimmerchillen zorgt ervoor dat die ideeën bij Mark Rutte terechtkomen.

Chillen met je vrienden: hoe doe je dat in coronatijd? Als je minimaal op anderhalve meter afstand van elkaar moet blijven?
En als je drukte mogelijk mogelijk moet voorkomen, om verspreiding van het virus geen kans te geven. De campagne ‘SLIMMER CHILLEN = CORONA KILLEN!’ van de veiligheidsregio’s, daagt jongeren en studenten uit om daar op allerlei manieren creatieve oplossingen voor te bedenken.

Nu de maatregelen van het kabinet versoepelen, krijgen we met nieuwe uitdagingen te maken. Want dat het, nu de samenleving steeds een beetje meer op gang komt, weer drukker zal gaan worden op straat,  is onvermijdelijk. Maar hoe voorkomen we dat het té druk wordt? Dat we met veel mensen tegelijkertijd op dezelfde plek zijn? Zodat we de anderhalve meter afstand niet meer kunnen houden?

Premier Mark Rutte is benieuwd naar de oplossingen van jongeren: “Hoe doe je dat? Afstand van elkaar houden en toch met elkaar leren, sporten, werken, muziek maken. Wij vinden het belangrijk dat juist jullie daarover gaan meedenken. Want het gaat uiteindelijk om jullie toekomst.”

Suggesties, ideeën of voorstellen kunnen jongeren delen via #slimmerchillen op TikTok, Instagram, Twitter, Facebook of gewoon via de mail naar info@slimmerchillen.nl. Om zo de premier en elkaar een handje te helpen. En om te voorkomen dat het virus toch weer kans krijgt om om zich heen te slaan. En voor wat hoort wat. Want de beste inzendingen en meest creatieve oplossingen beloont #slimmerchillen wekelijks met cadeaubonnen van 50, 20 en 10 euro.

Instrumentale versie
En er is meer te winnen. Zo hebben veiligheidsregio’s een speciale uitdaging bedacht voor muzikale jongeren en voor personen met tekstgevoel: een # slimmerchillen-rap schrijven. Ter inspiratie is een voorbeeld om te zien op de website https://slimmerchillen.nl . Wie dat wil kan vervolgens de instrumentale versie van deze rap downloaden, en daar een eigen tekst in rappen. Van het refrein van de rap is bovendien een # slimmerchillen-ringtone gemaakt. Ook deze is gratis te downloaden via de website.

Tot 26 mei
Inzendingen voor deze rap-challenge zijn welkom tot 26 mei. Vervolgens beslissen de makers van de voorbeeldrap wie de winnaar van de uitdaging wordt en als beloning professionele hulp bij het afronden van de inzending tot een superstrakke rap.

Meer weten? Bekijk dan de voorbeeldrap op https://slimmerchillen.nl en download daar de instrumentale versie en de ringtone.

‘Slimmer Chillen = Corona Killen’ is een gezamenlijke campagne van de Veiligheidsregio’s Hollands Midden, Kennemerland, Groningen, Fryslân, IJsselland, Utrecht, Gelderland Midden, Noord- en Oost-Gelderland, Rotterdam-Rijnmond, Haaglanden en Zuid-Holland Zuid.

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X