Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Corona /‘SLIMMER CHILLEN = CORONA KILLEN!’

Blog

‘SLIMMER CHILLEN = CORONA KILLEN!’

Campagne VRHM daagt jongeren en studenten uit

Vanavond om 22.30 uur gaat de campagne ‘SLIMMER CHILLEN = CORONA KILLEN’ van start. De campagne is een initiatief van Veiligheidsregio Hollands Midden (VRHM) en daagt jongeren en studenten uit om slimme oplossingen te verzinnen, nu chillen met vrienden in coronatijd best ingewikkeld is.

De aftrap vindt plaats tijdens de zogenaamde ‘Quarantaine Party’ (zonder publiek) in de Leidse Hut van Ome Henne, thuis te volgen via Facebook Live en Instagram. Om 22.30 uur zal het ‘slimmer chillen-moment’ van Henri Lenferink, voorzitter van de Veiligheidsregio Hollands Midden én burgemeester van Leiden in vele huiskamers te zien zijn.

Chillen met je vrienden: hoe doe je dat in coronatijd? Als je zoveel mogelijk thuis moet blijven van de overheid. Of wel naar buiten mag, maar altijd minimaal op anderhalve meter afstand van elkaar moet blijven. De campagne ‘SLIMMER CHILLEN = CORONA KILLEN!’ van de Veiligheidsregio Hollands Midden (VRHM) daagt jongeren en studenten uit om daar creatieve oplossingen voor te bedenken.

 ‘Wat is jouw slimmer chillen moment?’ Die vraag legt de VRHM voor aan jongeren en studenten uit de regio. VRHM-voorzitter en burgemeester van Leiden Henri Lenferink: “Want dat chillen met vrienden moet, gezien de coronacrisis, voorlopig even aan een aantal afgesproken regels voldoen. Zo kennen we allemaal de norm dat we anderhalve meter afstand van elkaar moeten houden. Dat is best lastig. Het vraagt om veel creativiteit, om slimme alternatieven dus. Wat kunnen we, met alle beperkingen die er zijn, nog wel? Ik ben benieuwd welke creatieve oplossingen jongeren en studenten daarvoor verzinnen.”

Kans op een prijs
Zelf geeft Lenferink een voorzet. Hij heeft namelijk ter inspiratie zijn eigen ‘slimmer chillen-moment’ op film vastgelegd. Ook de Leidse entertainer Barry Badpak en YouTuber Alexander Ancher inspireren met hun eigen ‘slimmer chillen-moment’. Hoe dat eruitziet, is op 27 maart vanaf 22.30 uur te zien op de website www.slimmerchillen.nl.

Lenferink, voorzitter van de veiligheidsregio, daagt jongeren en studenten uit om hun eigen creatieve oplossingen ook op korte filmpjes vast te leggen en op sociale media als TikTok en Instagram te delen via #slimmerchillen, of om bijdragen op film, foto of in tekst te sturen naar info@slimmerchillen.nl. “Als we dat met velen doen, dan kunnen we elkaar misschien een handje helpen om door deze lastige tijd te komen.” En voor wat hoort wat. Want wie een inzending instuurt, maakt kans op een prijs.

Meer weten?
Kijk op www.slimmerchillen.nl

Alles over Corona op kattuk.nl

Geschreven door:   Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X