Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Schrijversavond bieb: kort verslag

Blog

Schrijversavond bieb: kort verslag

 IMG_7564

Kattuk.nl wil meer aandacht geven aan jonge lokale schrijvers. Ook willen we de samenwerking met de bibliotheek in Katwijk nieuw leven inblazen. Onze biebpas lag namelijk al jaren in de kast te verstoffen en die samenwerking bestond tegenwoordig uit niet meer dan het plaatsen van persberichten van de bieb. Geen betere manier om te beginnen dan het brengen van een bezoekje aan de lokale schrijversavond in de bieb, vooral omdat er drie jonge Katwijkse schrijvers aanwezig zouden zijn, namelijk Laura Schaap, Mark van Dijk en Cees Noort.

Vol goede moed gingen we op woensdagavond 12 maart naar de hoofdbibliotheek op de Schelpendam. Op het programma stonden lezingen, live muziek (verzorgd door The Microwaves), een boekenmarkt en hapjes. Dat laatste trok ons over de streep.

Bij binnenkomst bleek eigenlijk meteen al dat we niet in de doelgroep vielen. De meerderheid van de aanwezigen was minimaal veertigplus. Wij voelden ons er niet echt thuis. De lezingen vonden wij, als jongeren, niet erg interessant. Het verleden van Katwijk en de geuren die hierbij hoorden, korte verhalen van alles en nogwat, hoe de Romeinen vroeger aten – het interesseert ons gewoon echt niet. De band, The Microwaves, vonden we daarentegen wel leuk. Lekkere catchy muziek. Maar om dit alles nou een ‘schrijvers- en lezersfeest’ te noemen?

IMG_7474

De bieb gaf aan dat ‘jongeren nog maar weinig boeken lezen’. Dit geloven wij eerlijk gezegd niet. Natuurlijk wordt er minder gelezen dan ‘vroeger’, maar genres als chicklits (romans), fantasy en sciencefiction worden voor zover wij weten nog wel gelezen. Denk bijvoorbeeld aan series als Gossip Girl, 50 tinten, Harry Potter en The Hunger Games.

De bieb geeft zelf aan meer voor jongeren te willen doen, maar weet blijkbaar niet goed hoe. De muziek is een goed begin en het uitnodigen van jonge schrijvers ook. Laat deze de volgende keer ook aan het woord. Organiseer eens een jongerenavond, waarbij je je richt op jonge (Katwijkse) schrijvers en genres die jongeren aanspreken.

IMG_7490

Om de samenwerking weer aan te wakkeren en aandacht te geven aan Katwijkse schrijvers gaat onze nieuwe redacteur Tamara reviews schrijven over boeken van jonge Katwijkse schrijvers. – Om te beginnen met Vrouwen van Eer door Laura Schaap. Verder blijf je berichten van de bieb hier op de site vinden en gaan we jonge schrijvers interviewen. 

Geschreven door:   Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X