Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Sport /Review: Rijnsburgse Boys – PSV

Blog

Review: Rijnsburgse Boys – PSV

Dinsdag 18 december was zonder enige twijfel een hoogtepunt in de geschiedenis van lokale voetbalclub Rijnsburgse Boys. Als amateurclub de 1/8 finale halen van de KNVB beker is namelijk een fantastische prestatie! Kom je als amateurclub zo ver, dan kan je hopen op twee dingen. Je loot tegen een zwakkere tegenstander (onderste helft Jupiler League) indien deze er nog in zitten en zo heb je nog een klein kansje om nog verder te komen; of je loot thuis tegen een topclub. Het laatste was dus het geval.

Aangezien er in de 1/8 finale van de KNVB beker niet meer echt zwakke teams zitten weet je als amateurclub zijnde bijna zeker dat je eruit vliegt. Als je er dan toch uit gaat is het natuurlijk een stuk leuker om dat te doen tegen 1 van de 3 traditionele topclubs.

Gisteren was het dus zover: de koploper van de Eredivisie kwam op bezoek bij Rijnsburgse Boys! Samen met een vriend reisde ik af naar Rijnsburg om deze historische bekeravond bij te wonen, en wie weet zit er wel een stuntje in voor Rijnsburgse Boys. Rond 19.45 kwamen wij aan bij Middelmors. Parkeren daar zat er niet meer in, maar gelukkig was er een overmacht aan stewards die ons naar de overkant wezen om aldaar te parkeren.

Bij binnenkomst hebben we eerst nog even paar drankjes gedaan in de kantine, waar de sfeer er erg goed in zat! Rijnsburgse Boys heeft werkelijk zijn best gedaan om van deze avond een waar feest te maken! Dan begin je toch te denken: zal Rijnsburgse Boys een kans maken? Wordt het zo’n spookachtige bekeravond waarop van alles mogelijk is? Als je realistisch bent maakt Rijnsburgse Boys natuurlijk geen schijn van kans… maar wie weet. Laten we eerst de opstelling afwachten, want als PSV een B-elftal opstelt en het blijft lang 0-0 zit er misschien nog een kansje in.

Dan komt ons de opstelling onder ogen: PSV speelt gewoon met hun sterkste elftal, dus met Oranje-internationals Strootman en Narsingh. Enkel Mark van Bommel en Driesje Mertens zijn er niet bij, omdat deze geblesseerd zijn. Helaas, de opstelling van PSV is niet in het voordeel van Rijnsburgse Boys. Maar aan de andere kant, ook een B-elftal van PSV is natuurlijk vele malen sterker dan Rijnsburgse Boys, dus dan is het ook wel leuk dat al die grote namen aan PSV-kant meespelen.

Rond 20.30 verlaten we de warme kantine om ons plekje op de tribune te zoeken. Wij hadden staanplaatsen, dus mochten we ergens langs het veld een plekje uitzoeken. Om 20.45 begon het dan, de wedstrijd waar ze bij Rijnsburgse Boys zolang naar hadden uitgekeken. Het is in ieder geval niet te hopen dat ze snel op achterstand komen, en als het een tijdje 0-0 blijft kan er misschien nog wat ontstaan… Maar helaas, al na 3 minuten vliegt er een bal de kruising in bij Rijnsburgse Boys. Erg jammer, ze hadden er bij Rijnsburgse Boys alles aan gedaan om hier een mooi feestje van te maken, maar eigenlijk was de wedstrijd al gelopen na 3 minuten. Daarna zijn er nog een paar levensgrote kansen voor PSV en zowaar nog een paar uitbraakjes van Rijnsburgse Boys, maar het klasseverschil is overduidelijk. Na 20 minuten word het 0-2, en na 25 minuten staat het door een wereldgoal van Tim Matavz zelfs al 0-3. Na de 0-3 is eigenlijk alle spanning van deze wedstrijd af, en is het te hopen dat het geen monsterscore wordt.

Bij rust staat het 0-3 en iedereen weet dan ook, deze wedstrijd is gespeeld. In de 2e helft gebeurt er niet zo heel veel. PSV maakt nog 0-4 via Kevin Strootman.  Rijnsburgse Boys krijgt nog wel de ideale mogelijkheid om een eretreffer te maken maar helaas, ook de (onterecht) gegeven strafschop wil er niet in. De rebound eindigt ook nog eens op de paal. Uit eindelijk blijft het 0-4.  Rijnsburgse Boys kan in ieder geval met veel trots terugkijken op deze bekercampagne en ondanks de nederlaag, zal de 3e helft ongetwijfeld nog lang hebben geduurd…

Rijnsburgse Boys – PSV 0-4 (0-3)
4. Stanislav Manolev 0-1; 22. Tim Matavz 0-2; 26. Tim Matavz 0-3; 64. Kevin Strootman 0-4

Gele kaart Rijnsburgse Boys: Remon van Bochoven
Scheidsrechter: de heer Richard Liesveld
Toeschouwers: 3.000

Opstelling Rijnsburgse Boys: Van der Meer, Strooker, Kras, Bart Freke, Van Beuningen, Van der Vijver (58. Sardar), Van den Boogaart, Kolder (73. Sammy Zandbergen), Schet, Gootjes (68. Kluin) en Van Bochoven.
Opstelling PSV: Waterman, Manolev, Jorgensen, Derijck, Vukovic, Wijnaldum (46. Engelaar), Strootman (65. Schouw), Van Ooijen, Narsingh, Matavz (68. Locadia) en Depay.

Geschreven door: Redactie

Geen reacties

Laat een reactie achter

X