Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Openhartig interview met 16 jarige Lisah over eenzaamheid

Blog

Openhartig interview met 16 jarige Lisah over eenzaamheid

Week tegen Eenzaamheid start vandaag!

Eenzaamheid kent geen leeftijd en kan iedereen treffen. Zo ook Lisah. In het kader van de Week tegen Eenzaamheid heeft Nadine van Welzijnskwartier deze jonge meid geïnterviewd over wat haar heeft geholpen om eenzaamheid achter zich te laten. Met dank aan Laura voor het uitwerken van het interview.

Wie ben je en waar kom je vandaan?
Ik ben Lisah, ik ben 16 jaar en ik woon in Katwijk.

Hoe ben jij bij het Welzijnskwartier terecht gekomen?
Via school kreeg ik een pluscoach. Dit omdat ik onzeker was en school bang was dat ik dat zou meenemen naar mijn nieuwe school.

Waarom kwam je bij het Jongerenwerk Welzijnskwartier?
Via pluscoach om wat zelfverzekerder te worden. Mijn pluscoach werd Nadine de Koning. Toen daagde Nadine mij uit om een online kookworkshop samen met haar te geven voor andere jongeren. Ook ben ik uitgedaagd om mijn talent te laten zien tijdens een live q&a op Instagram. Voor beide dingen was ik eerst super zenuwachtig maar achteraf ben ik heel blij dat ik deze kansen heb gepakt. Ondertussen sta ik nu ook elke week in Scum te DJ-en en ben ik elke week bij het kookcafé om te helpen.

Hoe ging dat in zijn werk, ook met corona?
Tijdens de pluscoaching gingen wij buiten wandelen. Dit in verband met corona. Nadine vertelde mij tijdens het wandelen over haar werk bij het Welzijnskwartier. Tijdens de wandelingen deden we een aantal oefeningen om een zelfverzekerdere houding aan te nemen. FAKE IT TILL YOU MAKE IT zei Nadine altijd.

Wat deed dit voor jou?
De pluscoaching gaf mij het gevoel dat ik meer kon dan ik dacht. Door alle uitdagingen die Nadine me gaf ben ik gegroeid. Daardoor werd ik geïnteresseerd in het jongerenwerk en leek het me leuk om een keer te gaan kijken en sindsdien kom ik er wekelijks. Hartstikke gezellig en ik leer hier elke week nieuwe mensen kennen. Mijn wereld wordt steeds groter.

Wat heeft jou dit gebracht?
Zelfvertrouwen, zelfvertrouwen en nog meer zelfvertrouwen! Ik weet nu dat ik veel meer kan dan ik hiervoor dacht.

Hoe zag jouw leven hiervoor er dan uit? 
Ik werd  vier jaar lang gepest op mijn vorige school en door corona werd dit alleen maar erger. Ook omdat ik in China ben geboren werd ik vooral daar veel mee gepest. Daardoor zat ik veel thuis omdat ik niet lekker in me vel zat. Ik heb mijzelf in die tijd mentaal en fysiek opgesloten. Ik voelde me in die periode eenzaam en alleen. Nu voel ik me bevrijd. Ik dacht namelijk dat ik de enige was die zich zo voelde.

Hoe zie jij de toekomst?
Het gaat nu goed met mij. Ik zit op mijn vervolgopleiding tot Maatschappelijke Zorg en ik zit goed in mijn vel. Zelfvertrouwen heb ik nu nog steeds en blijf ik houden doordat ik bij Welzijnskwartier steeds wordt uitgedaagd om meer dingen te leren en te doen. Ik zie mijn toekomst zeer positief tegemoet.

Als Welzijnskwartier niet op jouw pad was gekomen waar zou je dan nu zijn?
Dan had ik een andere pluscoach van een andere organisatie gehad en dan was ik nooit bij Welzijnskwartier terecht gekomen. Als ik het Welzijnskwartier nu niet meer zou hebben zou ik dat enorm missen. Door Welzijnskwartier weet ik nu dat ik niet de enige ben met problemen. En als ik een advies zou mogen geven aan andere mensen die hetzelfde voelen als ik toen. “Praat met iemand, maakt niet uit met wie want het ligt niet aan jezelf”.

Bedankt Lisah voor dit openhartige interview. Klasse!

Herken je jezelf (of je kind) in dit verhaal? Blijf er niet mee zitten!
Neem contact op met Nadine de Koning via nadinedekoning@welzijnskwartier.nl voor het maken van een afspraak.

Over de Week tegen Eenzaamheid
Kom erbij! Van 1 tot en met 8 oktober is het Week tegen Eenzaamheid. Door het hele land is er dan extra aandacht voor het thema eenzaamheid. Natuurlijk ook in Katwijk en op Kattuk.nl. Op de site verschijnen deze week diverse blogs, interviews, foto’s, gedichten en meer over eenzaamheid. Volgende week nemen we een podcast op over eenzaamheid met jongerenwerkers en wethouder Van Starkenburg. Welzijnskwartier heeft ook een uitgebreid programma met activiteiten. Die vind je HIER.

 

Geschreven door: Arno

Comment: 1

  • Marleen van Duijn

    Beantwoorden 01/10/202016:52

    Lisah je bent een kanjer. Jij komt er wel. Liefs van Ome Jaap en Tante Mar. Dikke kuss, en je weet het……

Laat een reactie achter

X