Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Corona /Ook in april samen sterk tegen het coronavirus

Blog

Ook in april samen sterk tegen het coronavirus

Het rijk heeft bekendgemaakt dat de coronamaatregelen in Nederland worden verlengd tot en met dinsdag 28 april. Horeca, sportaccommodaties, zwembaden en salons voor uiterlijke verzorging blijven sowieso tot die tijd gesloten. Scholen blijven in ieder geval dicht tot na de meivakantie en het verbod op evenementen blijft tot 1 juni van kracht. De verlenging van de maatregelen is nodig om de verspreiding van het coronavirus te kunnen beperken, kwetsbare groepen te beschermen en ervoor te zorgen dat zorgverleners en ziekenhuizen voldoende capaciteit houden.

Wat betekent dit voor Katwijk?
Burgemeester Visser: “De impact van de coronacrisis is enorm. De afgelopen weken is er veel van onze inwoners gevraagd en we zijn er nog niet. Ook de komende weken blijven de maatregelen gelden. Mijn gedachten gaan uit naar iedereen die in persoonlijke sfeer door het virus is getroffen. Ik wens hun sterkte en kracht. Mijn vraag is simpel, maar ontzettend belangrijk: blijf zoveel mogelijk thuis! Het lijkt misschien aantrekkelijk om met de auto naar strand of duin te gaan. Of misschien even op bezoek bij familie of de buurvrouw, maar doe het alleen als het echt noodzakelijk is. En houd hierbij altijd 1,5 meter afstand.”

Strand en Panbos
Blijf zoveel mogelijk thuis. Als eigen huis, tuin en balkon volstaan, zoek het dan niet verderop. Is het toch nodig een frisse neus te halen, dan zijn Panbos en het strand open, maar de parkeerterreinen zijn dicht. De gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen zijn ook gesloten. Om erop toe te zien dat het niet te druk wordt op het strand en in het bos, houdt de gemeente toezicht met een drone. Als het te druk wordt en het niet meer mogelijk is om 1,5 meter afstand te bewaren, dan worden ook de toegangspaden naar strand en bos afgesloten.

Sluiten recreatief nachtverblijf
Om het aantal reisbewegingen zo laag mogelijk te houden is verhuur voor recreatief overnachten op recreatieparken, kampeerterreinen, strandhuisjes, b&b’s en jachthavens niet meer toegestaan. Mensen met een vaste standplaats, seizoenarbeiders en tijdelijke bewoners met bijzondere persoonlijke omstandigheden zijn hiervan uitgezonderd. Ook hotels zijn hiervan uitgezonderd. Een ingrijpende maatregel, maar helaas noodzakelijk om het virus in te dammen.

Online kerkdiensten
Vele kerken en geloofsgemeenschappen zijn overgegaan tot online diensten. Ook in Katwijk. Hartverwarmend om te zien dat zij hun leden weten te bedienen met inachtneming van de regels. Burgemeester Visser: “Ik ga ervan uit dat de diensten in de Stille Week en met Pasen online of via de kerkradio gehouden worden. Ik doe als burgemeester de oproep de organisatie met zo weinig mogelijk mensen te doen om niet onnodig risico’s te lopen. Laten we ook hier laten zien dat we samen sterk staan of we nou thuis naar de dienst luisteren of in de kerk.”

Markt
De markt is vooralsnog open om te zorgen dat de supermarkten niet nog drukker worden dan ze al zijn. De marktkramen worden ruimer opgesteld, er zijn gele lijnen op de grond aangebracht om de 1,5 meter afstand aan te geven en er wordt gecontroleerd of iedereen zich aan de regels houdt. Dit kan met deze extra maatregelen volgens de regels plaatsvinden.

Milieustraat
Veel mensen ruimen in deze tijd hun huis en schuur op en brengen overtollige materialen naar de milieustraat. Als het mogelijk is, dan is het handig om spullen doordeweeks te brengen en niet op zaterdag. Houd u aan alle regels. Er krijgen maar 15 auto’s tegelijk toegang tot de milieustraat. De andere auto’s wachten voor de toegangspoort. Op deze manier houden we het, zowel voor personeel als bezoekers, verantwoord.

Samen sterk
De geldende maatregelen hebben effect, maar we zijn er nog lang niet. Burgemeester Visser: “Laten we samen de schouders eronder zetten. Alleen als we ons allemaal houden aan de regels, kunnen we een einde maken aan deze crisis. Beperk sociaal contact en houd altijd 1,5 meter afstand. Samen sterk tegen corona!”

Persbericht Gemeente Katwijk

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X