Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Kattuk.tv /VIDEO:Online boekpresentatie ‘Duinbrand’ van Robert Haasnoot in bibliotheek

Blog

VIDEO:Online boekpresentatie ‘Duinbrand’ van Robert Haasnoot in bibliotheek

UPDATE: bekijk de hele presentatie onder het bericht.

Een boekpresentatie is altijd iets bijzonders en zeker als het een boek betreft van een gerenommeerde Katwijkse schrijver als Robert Haasnoot. Zijn nieuwste roman ‘Duinbrand’ wordt op woensdag 1 juli tussen 19.30 en 20.30 uur gepresenteerd in de Hoofdbibliotheek in Katwijk. Iedereen kan online via livestream op Facebook live en YouTube live meebeleven hoe interviewer Coen van Beelen auteur Robert Haasnoot ondervraagt over de achtergrond, inhoud en betekenis van zijn jongste werk ‘Duinbrand’. Het online publiek kan zelf ook prikkelende vragen voor de schrijver toevoegen. Een andere boekpresentatie dan normaal, maar ‘Duinbrand’ verdient hoe dan ook een groot publiek.

Aanmelden
De boekpresentatie van ‘Duinbrand’ is op woensdag 1 juli gratis en openbaar te volgen via livestream op Facebook live en YouTube live van Bibliotheek Katwijk. Aanmelden is dus niet nodig maar als je een reminder wilt ontvangen, dan kun je een mailtje sturen naar apauwels@bibliotheekkatwijk.nl. Op 1 juli krijg je een link toegestuurd naar de live-uitzending die om 19.30 uur begint. Technische ondersteuning komt van jongerenwebsite Kattuk.nl.

Duinbrand
De nieuwe roman van Robert Haasnoot speelt zich af in de jaren zeventig. In het vissersdorp Zeewijk strijken op een dag rondtrekkende vreemdelingen neer. Ze installeren zich met hun auto’s en woonwagens in de duinen. Hun aanwezigheid zorgt voor onrust en opwinding.

De jonge Paul, opgroeiend in een streng religieus gezin, maakt bij toeval kennis met het meisje Kima, een van de onaangepaste vreemdelingen. Hun geheime vriendschap groeit, terwijl de dorpsbewoners zich door allerlei gebeurtenissen steeds minder veilig voelen. Langzaam keert men zich tegen de nieuwkomers. Fatale gevolgen blijven niet uit.

Robert Haasnoot schetst in een even spannend als beklemmend verhaal hoe wederzijds onbegrip en vooroordelen leiden tot escalatie en een brandbare situatie.

Robert Haasnoot
Robert Haasnoot (1961) maakte naam met zijn romans over het vissersdorp Zeewijk: ‘Waanzee’, ‘Steenkind’ en ‘De heugling’, waarvoor hij in binnen- en buitenland lovende kritieken kreeg. ‘Waanzee’ leverde hem de Prix des Ambassadeurs op en ‘De heugling’ stond op de longlist van de Libris Literatuurprijs. De romans van Haasnoot verschijnen bij Uitgeverij De Geus en zijn in meerdere talen vertaald. Van ‘Waanzee’ werden de filmrechten verkocht.

Gesigneerde boeken
De Readshop Rijnsburg heeft een leuke actie: tijdens de boekpresentatie van ‘Duinbrand’ kunnen bij Mark en Drees van de Readshop door Robert Haasnoot gesigneerde boeken worden besteld via het appnummer 06 – 26 23 38 31. De boeken worden diezelfde avond nog thuisbezorgd of kunnen worden opgehaald in Readshop Rijnsburg.

Persbericht Bibliotheek Katwijk

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X