Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Nieuwe reddingsposten officieel geopend

Blog

Nieuwe reddingsposten officieel geopend

De twee nieuwe reddingsposten op het ‘nieuwe’ strand van Katwijk zijn officieel in gebruik genomen. Burgemeester Jos Wienen overhandigde zaterdag 28 mei tijdens de opening van de KRB-Zuidpost symbolisch de sleutel aan de Katwijkse Reddings Brigade (KRB). Ook de strandpolitie en de Gemeentelijk Opsporingsambtenaren (GOA’s) en de EHBO-post van de KRB zijn gehuisvest in de reddingsposten.

Verbetering veiligheid
De nieuwe KRB-Zuidpost staat tussen de strandpaviljoens ‘Strandhuys Katwijk’ en ‘De Zeester’. De nieuwe KRB-Noordpost staat op het strandgedeelte tussen strandpaviljoen ‘Deining 19’ en het Uitwateringskanaal. ,,De locatie en de inrichting van de nieuwe posten geven een boost aan de veiligheid op het strand en in de zee,” zegt burgemeester Wienen. ,,Doordat de KRB met EHBO, politie en GOA’s in één pand zijn gehuisvest, kunnen zij onderling snel schakelen als een situatie daarom vraagt.” Daarnaast is er vanuit de Noordpost beter zicht gekomen op het hoogste risicogebied, namelijk het Uitwateringskanaal. ,,De nieuwbouw is op alle vlakken een verbetering van ons bewakingsgebied. Naast beter zicht en de efficiënte inrichting van de panden, zijn we vanuit de Noordpost snel inzetbaar over land en over zee,” zegt Jac Ketting van de KRB.

Nieuwbouw
Vanuit de ‘oude’ reddingsposten was er onvoldoende zicht over het ‘nieuwe strand. In het kader van het project Kustwerk Katwijk is het strand in 2014 verbreed. Omdat het bewaken van het strand en de zee tijdens het badseizoen hierdoor niet optimaal kon worden uitgevoerd zijn er twee nieuwe posten gebouwd op nieuwe locaties. De iconische en voor de strandbezoekers duidelijk herkenbare gebouwen op het Katwijkse strand zijn in vijf maanden tijd gebouwd en ingericht door de Katwijkse aannemer Van Rhijn Bouw, Botermans en Grimbergen Noordermeer. Dit in samenwerking met gemeente Katwijk, architectenbureau Van Manen en de huisvestingsgroep van de KRB. De gebouwen zijn voorzien van een uitkijkruimte met hi-tech verbindingsapparatuur, een ruimte voor strandeducatie, kleedruimten en een stallingsruimte voor het KRB-materieel. Daarnaast is er een aparte ruimte voor de EHBO-post en een aparte ruimte voor de politie/GOA’s.
Met de voltooiing van de reddingsposten is één van de laatste stappen gezet in het project Kustwerk Katwijk. De inrichting van het Duinplein, waarmee men bezig is, is het sluitstuk van dit project.

Open dag
Op zaterdag 4 juni tussen 11.00 en 16.00 uur staan alle deuren van de KRB-Noordpost open. Medewerkers vertellen over de ruimtes, de materialen, het reddingswerk en andere onderwerpen. Daarnaast worden diverse beelden vertoond. Voor kinderen is er een springkussen en er zijn demonstraties met diverse voertuigen.

Geschreven door:   Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X