Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Boekenblog: NerdyGeekyFanboy: Boeken waar je reiskriebels van krijgt

Blog

Boekenblog: NerdyGeekyFanboy: Boeken waar je reiskriebels van krijgt

Voortaan elke maand een nieuwe boekenblog op KattukNL door Joost (NerdyGeekyFanboy) i.s.m. Bibliotheek Katwijk. Joost schrijft voornamelijk over Young Adult boeken.

Deze keer aandacht voor YA-verhalen waar je reiskriebels van krijgt met o.a. Haar dag van Gayle Forman, De onverklaarbare logica van mijn leven van Benjamin Alire Sáenz, Livestream van Buddy Tegenbosch, De zomer waarin mijn vader homo werd van Endre Lund Eriksen, Muggenland van David Arnold en De afstand tussen jou en mij van Marian Gessner.

Aangezien mijn moeder bibliothecaresse is, kwam ik vanaf jongs af aan al vaak naar de bibliotheek. Tot op de dag van vandaag kan ik niet de bibliotheek uitlopen zonder met minimaal vier boeken naar huis te gaan (die ik dan ook binnen een week uitgelezen heb). Laatst bracht ik weer een bezoekje aan de hoofdbibliotheek en ik zag een hoop YA-boekenpareltjes liggen, waaronder een paar verhalen die gaan over reizen of vakanties. Daar kan je flinke reiskriebels van krijgen! Deze boeken laat ik graag aan je zien. Voor je het weet ga je al vliegtickets/treintickets boeken naar je volgende vakantiebestemming!

Haar dag van Gayle Forman is een boek dat ik nog niet heb gelezen, maar haar andere boeken vond ik echt fantastisch. Dit boek gaat over een meisje die een jongen ontmoet die vraagt of ze spontaan met hem mee wil naar Parijs, en dat doet ze! Ik denk dat je dit boek helemaal duikt in de Franse hoofdstad en achteraf ga je misschien toch even kijken of de Thalys een optie is…

De onverklaarbare logica van mijn leven koos ik uit omdat dit een heel loom zomerboek is. Het is een traag verhaal, maar leest ontzettend fijn door de poëtische en wonderbaarlijke schrijfstijl van Benjamin. Dit boekt als een warme zomeravond, dus zo’n boek meenemen naar een warm oord is zeker een goed idee!

Livestream van Buddy Tegenbosch is een boek vol actie en neemt je mee op een divers en bijzonder avontuur door New York. Buddy Tegenbosch is naast schrijver ook piloot en vliegt de hele wereld over, waardoor hij New York erg goed kent. Het is zo gaaf om deze stad te ontdekken en je wil er zo heen om al deze plekken voor jezelf te zien!

De zomer waarin mijn vader homo werd gaat over een vakantie in Scandinavië, waarbij een jongen en zijn vader op vakantie zijn. Je kan misschien wel verwachten wat er in dit boek gaat gebeuren door de titel, maar daarnaast merk je ook het vakantiegevoel en komen er vele verschillende thema’s voorbij, waardoor dit valt onder een literaire YA. Zeker een mooi boek om uit te proberen als je eens een YA wil lezen met meer diepere lagen!

Muggenland door David Arnold gaat overeen roadtrip door de USA. Je zou zo ook de bus in willen springen en vele avonturen willen meemaken, net zoals in Muggenland! Daarnaast heeft dit boek zeer lieve en mooie personages en heeft het een einde waar ik erg van onder de indruk ben.

Tot slot De afstand tussen jou en mij, over een meisje die een lange wandeltocht gaat maken. Dit is veel lastiger dan verwacht, je merkt echt hoe intens, maar ook hoe bevredigend zo’n wandeltocht kan zijn. Ik zou het zelf niet doen, maar echte reizigers die houden van wat avontuur zullen enorm genieten van dit verhaal!

Dit zijn mijn aanraders wat betreft verhalen waar je reiskriebels van krijgt. Welke heb jij al gelezen en raad je mij nog andere verhalen aan? Laat het me weten! Alle genoemde boeken zijn te vinden in de bibliotheek, dus je kan ze gewoon reserveren.

Groetjes,

Joost Zuijderduijn (NerdyGeekyFanboy)

Meer lezen?
Klik HIER om alle blogs van Joost te lezen op Kattuk.nl

Alle bovenstaande boeken zijn te vinden in de Bibliotheek Katwijk

Wil jij ze lenen?
Ga dan een keer langs bij een van de vestigingen in Katwijk

Nog geen lid van de bibliotheek?
Klik dan HIER om lid te worden!! 
Tot je 18e verjaardag leen je je boeken gratis bij bibliotheek Katwijk! Boeken, cd’s, films, games, ebooks, noem maar op!!!

Van 18 t/m 22 jaar kost het je slechts 36 euro per jaar
Vanaf 23 jaar ben je voor 46 euro een jaar lid

Klik HIER voor alle tarieven

 

VEEL LEESPLEZIER!

 

Geschreven door:   NerdyGeekyFanboy

Geen reacties

Laat een reactie achter

X