Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Sport /Nationaal beachvolleybaltoernooi in Katwijk enorm groot succes !

Blog

Nationaal beachvolleybaltoernooi in Katwijk enorm groot succes !

Voor de allereerste keer was de 1e, 2e en 3e divisie Beachvolleybal in Katwijk aan Zee en daarmee was Beachpower beachvolleybaltoernooi het grootste in de Duin- en Bollenstreek, en het grootste nationale beachvolleybaltoernooi in Nederland welke georganiseerd werd door een vereniging.

Met zware spierpijn van het sjouwen van stoelen, telborden, scheidsrechtersstoelen, schakelnetten, palen, balken en noem maar op kijkt de organisatie van het 8e Beachpower beachvolleybal alsnog terug op een zeer geslaagde dag beachvolleybal in Katwijk. En wat was het weer ons goed gestemd.

Na een nacht hard doorwerken, want in plaats van de normale 15 netten moesten er een record aantal van 33 netten opgezet worden.

Het toernooi ging om 9 in de ochtend direct “soepel” van start met de 1e divisie die tot ’s avonds half 6 zouden spelen tegenover strandpaviljoen Zee en Zon. De 2e en 3e divisie volgde snel daarna voor strandpaviljoen Zomers met in hun kielzog het breedte toernooi. Als laatste kwamen de jeugdteams en allerkleinste volleyballertjes vanaf 7 jaar aan de beurt voor strandpaviljoen Het Strand en voor de kunstacademie. Vanwege de hoge opkomst van ouders en vriendjes/vriendinnetjes was het bij deze laatste groep een indrukwekkende menigte van mensen.

De mini’s, de jongste groep, kreeg in de ochtend les in het KBSS. Het KBSS zijn spelvormen 2 tegen 2 voor beginnende volleyballers, welke speciaal door meervoudig Nederlands Kampioen en Olympisch deelneemster beachvolleybal Deborah Kadijk is ontwikkeld. Speciaal voor deze gelegenheid kwam zij naar Katwijk om ook het toekomstig kader te instrueren.

Na het KBSS speelden de mini’s nog het vertrouwde 4 tegen 4. De circa 150 mini’s beleefden een fantastische dag.

Bij de groep jeugd tot 18 jaar werd er gestreden om punten voor het Nederlandse jeugdkampioenschap beachvolleybal wat later het jaar zal plaatsvinden in Scheveningen. Ook hier was het aantal teams meer dan ooit.

In de ochtend was er nog een licht briesje met een zwak zonnetje, maar in de middag veranderde dat snel in een brandende zon zonder wind, waardoor het meer boven de 20 graden aanvoelde dan de 14 graden die het was. De meloenen die zoals elk jaar weer door strandpaviljoen Zomers beschikbaar waren gesteld kwamen dus als een zeer welkome verkoeling. Er heerste dan ook een heel ontspannen sfeer door deze meer dan ideale beachvolleybal omstandigheden.

De winnaars van elke poule kregen dvd’s en eeuwige roem, terwijl de winnaars van de 1e divisie nog extra verwend werden door een woeste rit in een speedboot van de reddingsbrigade langs de katwijkse kust. Het zou een understatement zijn om te zeggen dat deze winnaars met een lach van oor tot oor van de speedboten afkwamen. Deze spectaculaire hoofdprijs was beschikbaar gesteld door de KRB, die naast het varen ook aan de aanwezigen toonden hoe je iemand uit zee redt.

Kortom, er kan teruggekeken worden op een meer dan geslaagd toernooi, en onvergetelijk is geworden voor veel deelnemers. De aanwezige officials van de Nederlandse volleybalbond spraken vol bewondering over hetgeen zij zagen, mede omdat het toernooi voor de eerste keer in Katwijk nationaal meedeed. Door het hoge niveau en de variëteit van deelnemers is het wel duidelijk dat Katwijk nu echt op de kaart staat van beachvolleyballend Nederland.

Foto’s, filmpjes en meer informatie is te vinden op: www.beachclubkatwijk.nl

Geschreven door:   Redactie

Geen reacties

Laat een reactie achter

X