Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Corona /Minister Grapperhaus daagt jongeren uit tot #slimmerchillen

Blog

Minister Grapperhaus daagt jongeren uit tot #slimmerchillen

Minecraftserver Kattuk.nl slimmerchillen tip van dag!

‘Blijf elkaar challengen’

‘Alleen samen komen we verder. Dus blijf elkaar challengen met steeds betere ideeën voor #slimmerchillen. Want daarmee kunnen we corona killen’. Aldus minister Ferd Grapperhaus in een video-oproep aan jongeren en studenten. De minister deed de oproep tijdens een werkbezoek aan Veiligheidsregio Hollands Midden.

Met zijn videoboodschap daagt de minister alle jongeren en studenten van Nederland uit om hun creatieve voorbeelden van #slimmerchillen ook de komende weken te blijven delen. Op TikTok of Instagram via #slimmerchillen, of per mail naar info@slimmerchillen.nl. Voor de drie origineelste inzendingen is er wekelijks een prijs, in de vorm van een waardecheque van € 50, € 20 en € 10.

Potje schaken
Ook afgelopen week zijn er weer veel creatieve #slimmerchillen-momenten ingezonden. Zoals van Jort Blekkink uit Voorhout – zijn tweede al. Hij speelt in de buitenlucht op een reusachtig speelveld een spelletje schaak, waarbij hij keurig op 1.5 meter afstand van zijn tegenstander blijft. Zijn bijdrage is goed voor de derde prijs: een waardecheque van 10 euro.

‘Before’ en ‘During’
De tweede prijs (een cheque van 20 euro) wordt gedeeld door Myrthe van der Werff en Lieke van de Wetering uit Assendelft. Zij hebben een tweeluik op video gemaakt: ‘Before Coronavirus’ en ‘During Coronavirus’. In de korte filmpjes laten zij heel mooi zien dat zij via skype toch een manier hebben gevonden om slim te chillen op afstand, ook nu school gesloten is.

Opdrachtenbingo
Winnares van de weekprijs is Judith Mangnus uit het Brabantse Veghel. Zij heeft een ‘opdrachtenbingo’ ontwikkeld, om met vrienden te kunnen spelen. De bingokaart heeft 25 vakjes, met opdrachten als ‘Schrijf een liefdesbrief aan iemand’ of ‘Doe een coronavirus cel na’. “De bingokaart kun je uiteraard op maat aanpassen, met opdrachten die bij jouw vriendschappen passen”, aldus de 18-jarige winnares van de week. Haar bijdrage is goed voor een waardecheque van 50 euro.

Anderhalvemetersamenleving
Ook de komende weken blijft #slimmerchillen nodig, nu de maatregelen ter bestrijding van het coronavirus zeker nog tot en met 28 april duren. Nieuwe inzendingen blijven dan ook meer dan welkom. Zeker omdat we voorlopig nog niet van de ‘anderhalvemetersamenleving’ af zijn.

Ook meedoen?
Heb jij ook een idee over hoe jij slimmer kunt chillen, alleen of met jouw vrienden, maar wel veilig? Deel dan jouw oplossing op TikTok en/of Instagram via #slimmerchillen, of stuur een bijdrage op film, foto of in tekst naar info@slimmerchillen.nl. Wie weet is een van de volgende weekprijzen dan voor jou. Wil je eerst inspiratie opdoen? Bekijk dan alle inzendingen op https://slimmerchillen.nl

‘Slimmer Chillen = Corona Killen’ is een gezamenlijke campagne van de Veiligheidsregio’s Hollands Midden, Kennemerland, Fryslan, Rotterdam-Rijnmond, Haaglanden en Zuid-Holland Zuid. 

Persbericht Veiligheidsregio HM

Gaaf dit!!
De Kattuk.nl Minecraftserver is slimmerchillen tip van de dag!

Ben je ook aan het gamen met vrienden?
Stuur je foto’s/video naar info@slimmerchillen.nl en maak kans op cadeaubon!

Geschreven door:   Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X