Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Sport /Meiden RVV helaas niet door naar volgende ronde Jeugd Kampioenschappen NL

Blog

Meiden RVV helaas niet door naar volgende ronde Jeugd Kampioenschappen NL

Zaterdag 4 januari speelden de meisjes-C (onder 15) en meisjes-A (Onder 19) selecties mee in de voorronde voor het de Nederlandse Open Jeugd Kampioenschappen Volleybal (NOJK), tegenwoordig beter bekend als ‘het VolleybalDirect Open’. Inzet: tickets bemachtigen voor de volgende ronde in februari.

De meisjes-C selectie moest het stellen zonder trainer/coach Piet van Rijn die, door buikgriep geveld, thuis moest blijven. Ze begonnen met een 1-1 tegen VTC Woerden. Daarna volgde de wedstrijd tegen thuisclub VollinGo welke met 0-2 verloren werd. Tegen V.V. Ouderkerk werd gelijkgespeeld (1-1) waarna de meiden zich op moesten maken voor de wedstrijd tegen het letterlijk en figuurlijk ‘grote’ Sliedrecht Sport (landskampioen bij de vrouwen). Dat deze wedstrijd kansloos werd verloren, stond vooraf al vast en dat gebeurde ook. Al met al was het een toch wel teleurstellende 4e plaats.

De meisjes-A selectie trad aan in Tuitjenhorn in de hal van ‘de Boemel’ de club waar Oranje spelers Celeste Plak en Fabian Plak het volleybal geleerd hebben. In deze leeftijdscategorie is het best lastig: ‘grote clubs’ selecteren vaak eerst op lengte, dus de verschillen kunnen heel groot zijn. Toch traden onze meiden met open vizier aan tegen bekenden uit de regio: Castellum uit Alphen a/d Rijn. Hoewel de meiden toch echt wel even los moesten komen van de spanning die toch wel aanwezig is op zo’n dag, werd overtuigend gewonnen van Castellum (2-0). Daarna moesten onze meiden aantreden tegen VC Spaarnestad. Deze lange en veelal tweedejaars A meiden waren zoals verwacht zeer ervaren en lieten RVV niet in hun spel komen. Ze wonnen (zoals verwacht) overtuigend met 2-0. 

Na de lunch kwamen nog twee belangrijke wedstrijden die eigenlijk stuk voor stuk om de tweede plek gingen. Tegen Kalinko ging het er fel aan toe; geen van beiden wilde een duimbreed toegeven. De hele wedstrijd ging gelijk op, maar in de eerste set wist Kalinko het hoofd nèt even beter koel te kunnen houden 25-23. In de tweede set stonden onze meiden lange tijd enkele punten voor, maar ook hier ging het voor Kalinko nèt op tijd lopen. Met een sterke services serie werd, met RVV op 21 punten, niet alleen de achterstand ingelopen maar denderde de Scheveningse trein in één klap door naar de 25, ook time-outs van coach Erik de Muijnck konden het tij helaas niet keren. Dat was een stevige klap die hard aankwam voor RVV wat toch (terecht) echt wel hoop op meer had.

Direct na deze wedstrijd traden onze meiden aan tegen ‘de Boemel’. Bij winst had RVV nog steeds een plaats in de kruisfinales veilig gesteld. De dreun van Kalinko klonk echter nog na, waardoor het vuur een beetje doofde. Door heel wat eigen fouten wist de thuisclub met 25-16 te winnen. In de tweede set konden de meiden vrijuit spelen en lieten nog één keer zien dat ze toch echt wel meer kunnen dan wat tot dan toe uit de cijfers bleek. Ze zetten nog één keer alle zeilen bij en wisten met een enorme vechtlust ‘de boemel’ toch nog een set af te snoepen met 25-23, waarna onze meiden natuurlijk vermoeid en teleurgesteld maar toch met opgeheven hoofd de zaal konden verlaten.

https://rvv-volleybal.nl/

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X