Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /“Meet and Greet” met de jongeren van de politiek goed initiatief!

Blog

“Meet and Greet” met de jongeren van de politiek goed initiatief!

Vrijdag 26 februari was er een “Meet and Greet” in de Pocket. Dit was een initiatief van Zetel 34, hier zitten jongeren van alle politieke partijen in. Van alle 7 partijen die aan de verkiezingen meedoen waren hun jongste leden aanwezig.

Bij aanvang van de Meet and Greet waren de politieke jongeren een beetje onwennig, maar na enige tijd zochten ze de bezoekers op om met ze in gesprek te gaan. Een aantal bezoekers had zich goed voorbereidt en vuurde gelijk kritische vragen op de politici af. Zo gaven veel bezoekers aan geen vertrouwen meer in de politiek te hebben, onder meer  vanwege de val van het landelijke kabinet. De jonge politici moesten praten als Brugman om uit te leggen dat landelijke en lokale politiek toch echt van elkaar verschillen en dat zij wel te vertrouwen zijn.

Verder hadden de aanwezige jongeren veel vragen over onderwerpen als; uitgaan en festivals, het tekort aan betaalbare woningen en het tekort aan horecavoorzieningen. Dit leverde af en toe heftige discussies op, waar de vonken van af vlogen.

Halverwege de avond kwamen er tot onze verbazing ook een aantal lijsttrekkers binnen wandelen. Zo was Anita van de VVD en Jan van de PvdA aanwezig. Misschien dat ze zich zelf nog zien als jongeren van de politiek of dat ze hun jongste lid niet deze “Meet and Greet” toevertrouwden….. de bezoekers van de Pocket vonden dit in ieder geval een rare actie!

Opvallend was dat veel jongeren aangaven niet te gaan stemmen omdat ze er geen verstand van hebben en/of omdat het toch geen zin heeft. Zetel 34 hoopt dat de Meet and Greet hier nog verandering in heeft gebracht. Gelukkig heeft een aantal jongeren na afloop van de avond aangegeven toch wel te gaan stemmen. Voor Zetel 34 is hiermee het doel van de avond bereikt.

Hieronder een aantal reacties van de politieke jongeren:

Edwin de Mol 33 jaar oud, VVD
‘Altijd leuk om in gesprek te zijn met jongeren. Ik heb de indruk dat de meeste jongeren woensdag 3 maart wel gaan stemmen, dus dat is al winst. Het was ook op deze avond goed om te horen wat jongeren bezighoudt. Je hoort natuurlijk tijdens het flyeren op straat en bij andere gelegenheden van alles en dat was deze avond ook het geval. Verder was het leuk om te horen dat sommige jongeren – naar eigen zeggen – op een totaal andere partij (willen gaan) stemmen dan hun ouders.’

Matthijs van Tuijl 21 jaar oud, PvdA
‘Overal het algemeen vond ik de jongeren vrij positief. Ik had verwacht dat ze veel negatiever stonden tegenover politiek in het algemeen, maar dat was absoluut niet zo. Ze waren vooral geïnteresseerd in onderwerpen als uitgaan, wonen en verkeer. Iemand vroeg me wanneer we nu eindelijk eens wat gingen doen aan de problemen met woonzicht, die wachtlijsten kunnen echt niet langer! Een ander vond het vrij vreemd dat er politieke partijen in het college zitten die uitbreiding van de horeca beloofd hebben, waar we tot nu toe helemaal niets van zien. Wat ik heel leuk vond waren de positieve opmerkingen over jongeren in de politiek, je voelt echt dat op die manier ‘de afstand’ kleiner wordt. Al met al een geslaagde avond.’
Nadine de Koning 21 jaar oud, GB
Persoonlijk vond ik het erg leuk om met jongeren in gesprek te gaan, je hoort dan hoe zij over bepaalde onderwerpen denken! De onderwerpen waar veel over gesproken werd waren uitgaan en wonen. Ik vond het erg leuk om met leeftijdsgenoten over politiek te praten.’

Geschreven door:   Nadine

Geen reacties

Laat een reactie achter

X