Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Maatschappelijke stage voor jou

Blog

Maatschappelijke stage voor jou

Een maatschappelijke stage (MAS) is gewoon keihard verplicht. Dat heeft de regering zo besloten voor jou en alle andere leerlingen van het voortgezet onderwijs. Maar ook al is het voor jou verplicht, je hebt zelf in de hand wáár je stage gaat lopen en wát je gaat doen. Je hebt dus eigenlijk de kans om er iets ontzettend leuks van te maken!

Als je maatschappelijke stage doet, ontmoet je andere mensen en organisaties. Je doet iets voor een ander en daar wordt de afwas thuis niet mee bedoeld!  Het is belangrijk dat je een maatschappelijke stage kiest die bij je past. Kijk daarom goed naar wat jij leuk vindt en wie weet doe jij al vrijwilligerswerk?  

Wat is een maatschappelijke stage?
Met een maatschappelijke stage doe je vrijwilligerswerk vanuit school. Werk waarmee jij iets betekent voor een ander of voor de samenleving. Denk bijvoorbeeld aan training geven bij je eigen sportclub, helpen in een verzorgingstehuis of assisteren bij een evenement. Met vrijwilligerswerk doe je ook werkervaring op, maar het is wel onbetaald en bij een non-profitorganisaties.

Zonder vrijwilligers zou jouw omgeving er heel anders uitzien: je sportvereniging draait bijvoorbeeld op vrijwilligers. Tijdens MAS maak je vanuit school zelf kennis met vrijwilligerswerk. Het is anders dan een beroepsstage, die doe je namelijk voor jezelf. Maatschappelijke stage doe je voor een ander. Met vrijwilligerswerk verdien je geen geld maar wel waardering, een glimlach en voldoening. Jouw hulp maakt een groot verschil. Je leert samenwerken en organiseren en het is gewoon leuk.

 
What’s in it for you?
Met een maatschappelijke stage lever je een belangrijke bijdrage aan de samenleving en daar steek je zelf veel van op. Er worden tijdens je stage werkzaamheden aan jou opgedragen die je misschien nooit eerder hebt gedaan. Voor het onbetaalde werk dat jij verricht, krijg je vaak waardering terug, je wereld wordt groter en je ontdekt waar je goed in bent. Kortom, een maatschappelijke stage is leerzaam, nuttig en uitdagend. En kan ook leuk en gezellig zijn.

Wil je meer weten over maatschappelijke stages? Bij ons op de website van VIP Katwijk www.vipkatwijk.nl staat meer informatie en vind je een stagebank. In deze stagebank staan verschillende stages waaruit je kan kiezen. Je kan hierop reageren door je gratis in te loggen. Staat er niks tussen en weet je niet goed wat je kan doen, dan kun je contact op nemen met de stagemakelaar. Zij weet veel meer stageplekken en kan kijkt naar wat jij leuk vindt om te doen. Je kan mailen naar marjon@factorw.nl als je vragen hebt.

Wist je dat…

  • In Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg meer dan 50 organisaties zijn waarbij je maatschappelijke stage kan lopen?
  • er gedurende het schooljaar regelmatig nieuwe stages op de stagebank komen?
  • De maatschappelijke stage nodig is om je diploma te behalen?
  • je in de zomervakantie ook maatschappelijke stage kan lopen bij evenementen?
  • je in de regio ook kan kijken op stagebanken, zoals die van Leiden en Wassenaar?
  • je ook maatschappelijke stage in het buitenland kan doen?

 Je kunt overigens ook bij Kattuk.nl je maatschappelijke stage lopen. Tientallen jongeren zijn je al voorgegaan.

Meer weten over stagelopen bij Kattuk.nl?
Klik HIER

Geschreven door:   Redactie

Geen reacties

Laat een reactie achter

X