Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Corona /Maatregelen voor komend weekend in Katwijk

Blog

Maatregelen voor komend weekend in Katwijk

Geniet van de zon, in tuin of balkon

Het komend weekend en op Koningsdag blijven de parkeerterreinen bij het strand, Panbos en het Valkenburgs meer gesloten. Wie toch parkeert, riskeert een boete. Politie en gemeentelijke handhavers zetten een drone in voor extra toezicht. Als het te druk wordt en het niet meer mogelijk is om 1,5 meter afstand te bewaren, dan worden de toegangswegen naar strand, bos en meer afgesloten. Burgemeester Visser: “De maatregelen geven versoepeling voor basisscholen, kinderopvang en georganiseerd sporten voor jongeren in de buitenlucht, maar verder blijft het advies: blijf zoveel mogelijk thuis. Een ommetje maken, hardlopen, of fietsen kan, maar doe dit alleen en doe het in de buurt. Kom je bekenden tegen? Houd altijd 1,5 meter afstand en voorkom samenscholing.”

Geen activiteiten op koningsdag dit jaar
Dit jaar vieren we Koningsdag thuis. Er zijn op 27 april geen optredens, vrijmarkten, evenementen of andere vormen van samenkomsten. Ook spontane buurt- of straatborrels zijn niet toegestaan. Koningsdag mag wel thuis gevierd worden. Mensen mogen thuis drie bezoekers ontvangen waarbij altijd 1,5 meter afstand gehouden moet worden. Via televisie, online streaming en radio worden allerlei koningsdagactiviteiten de huiskamer ingebracht.

Jeugd mag georganiseerd buiten sporten vanaf 29 april
Vanaf 29 april krijgen jongeren de gelegenheid om binnen randvoorwaarden weer georganiseerd buiten te sporten en bewegen. Wethouder van Helden: “We zijn blij dat onze jongeren de gelegenheid krijgen weer te sporten en hun sportvrienden en trainers te zien. In overleg met buitensportverenigingen en het Welzijnskwartier werkt de gemeente aan een opstart van georganiseerd buitensporten voor alle jongeren. Ook jongeren die geen lid zijn van een vereniging krijgen gelegenheid buiten te sporten. Een hele klus voor het Welzijnskwartier en de sportverenigingen. Grote waardering voor hun inzet en fijn dat dit weer mag!”

Geen ouders langs de lijn
Kinderen tot en met 12 jaar mogen samen buiten sporten, mits georganiseerd en onder begeleiding. Zij hoeven daarbij geen 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Wedstrijden en competitie zijn verboden. Ouders mogen niet langs de lijn staan en omkleden en douchen gebeurt thuis. Bij klachten zoals koorts, hoesten of verkoudheid geldt ook voor kinderen nog steeds: blijf thuis. Voor jongeren tussen 13 en 18 jaar gelden dezelfde voorschriften, met uitzondering van de 1,5 meter vrijstelling. Zij moeten wel onderling 1,5 meter afstand houden! Topsporters mogen op aangewezen trainingslocaties trainen als ze daarbij 1,5 meter afstand tot elkaar houden en alle hygiënemaatregelen treffen zoals het RIVM die heeft vastgesteld.

Activiteiten Welzijnskwartier
Meer informatie over de activiteiten van het Welzijnskwartier is beschikbaar via www.welzijnskwartier.nl. De komende periode worden de activiteiten uitgebreid. Ideeën en suggesties over het organiseren van buitensport voor de jeugd kunnen gemeld worden bij het Welzijnskwartier.

Persbericht Gemeente Katwijk

Geschreven door:   Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Laat een reactie achter

X