Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Eenzaamheid /Maak vrienden bij Join us

Blog

Maak vrienden bij Join us

Join us start in Katwijk en Noordwijk in samenwerking met Welzijnskwartier

Join us helpt jongeren die zich eenzaam voelen met het maken van vrienden. In Nederland voelt 8% van de jongeren tussen de 12 en 25 jaar zich chronisch eenzaam. Deze jongeren voelen zich dag-in-dag-uit alleen en weten niet hoe ze dat moeten veranderen. Join us brengt hier verandering in door jongeren samen te brengen en hen te helpen sociaal sterker te worden!

Sociaal sterker worden
 Join us helpt jongeren die het lastig vinden om contact te maken met leeftijdsgenoten. In de gemeente Katwijk en Noordwijk starten vanaf mei 2021 vier groepen: twee voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar, en twee voor jongeren tussen de 18 en 25 jaar. Iedere twee weken ontmoeten de jongeren elkaar. Samen doen ze allerlei activiteiten die ze zelf bepalen en organiseren. Denk aan gamen, films kijken, spelletjes doen of externe activiteiten. Tijdens de avonden zijn er ervaren begeleiders aanwezig die de jongeren helpen met het verbeteren van hun sociale vaardigheden en het versterken van hun zelfbeeld.

Drempelvrees
 “Ik vond het spannend om naar Join us te gaan. En ook een beetje stom!”, zegt Lisa (17 jaar). Ze vertelt: “Voordat ik naar Join us ging had ik geen vrienden. Ik wilde dat wel graag, maar wist niet hoe ik het moest aanpakken. Tot ik hoorde van Join us. Ik vond het een beetje stom om te gaan. Ik had toch geen probleem? Gelukkig ben ik gegaan. Ik voel me prettig in de groep en heb er leuke vrienden ontmoet waarmee ik afspreek, ook buiten Join us.”

Kom erbij. Join us!
Ben je nieuwsgierig naar Join us? Iedereen is van harte welkom! Jongeren kunnen zich gratis aanmelden via de website. De groepen van Join us Katwijk en Join us Noordwijk starten in mei 2021. Op www.join-us.nu vind je meer informatie en veel ervaringsverhalen van jongeren. Join us werkt samen met Welzijnskwartier. Join us is ook actief in steden als Dordrecht, Utrecht, Rotterdam en Eindhoven.

Geschreven door:   Welzijnskwartier

Geen reacties

Laat een reactie achter

X