Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Luistertip: Moord op de Haringlogger

Blog

Luistertip: Moord op de Haringlogger

Het drama op de gekkenlogger. Een groep vissers die tegen de achtergrond van dagelijks aanspoelende lichamen en een onverbiddelijk vurig geloof tot de meest gruwelijke daden bewogen worden. Het is misschien wel het meest bizarre en tragische voorval wat zich in de geschiedenis van Katwijk heeft voorgedaan. Desondanks zijn er sinds 1915 al meerdere verhalen en boeken over volgeschreven, waaronder Waanzee van schrijver Robbert Haasnoot.

De laatste van de vele vertellingen rondom de gekkenlogger komt van  schrijfster en journaliste Liz Luyben die twee afleveringen van haar moordpodcast heeft gewijd aan deze gebeurtenissen. Hierin schetst ze op een intrigerende manier de achtergrond van de gebeurtenissen op het schip en diens bemanning. Hierbij wisselt ze effectief tussen meer informatieve delen over de context en enkele sfeervolle stukken waarop ze je haast daadwerkelijk lijkt te nemen naar het jaar 1915, aan boord van de beruchte haringlogger.

Als we al een kanttekening plaatsen is dat het verteltempo wat soms ietwat achter blijft, al is dat natuurlijk eenvoudig aan te passen door het veranderen van de afspeelsnelheid. Al met al een interessante en effectieve toevoeging aan de vele verhalen die de ronde doen over de gekkenlogger. Zeker het luisteren waard!

Kijk hieronder voor de twee afleveringen van de podcast.


 

Geschreven door: Jens Guijt

Geen reacties

Laat een reactie achter

X