Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Dat is zuur, langere lockdown duur

Blog

Dat is zuur, langere lockdown duur

Lockdown leven

Daar zitten we dan… met een nog langere lockdown. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar mijn motivatie begint nu wel op te raken. Die lockdown zuigt energie, terwijl ik eigenlijk bijna geen flikker uitvoer. Puur omdat ik toch weet dat ik thuis zit, niemand kan zien en het dus gewoon niet zie zitten om me even fatsoenlijk aan te kleden.

En dat is ernstig. Want dit duurt te lang, veel te lang. Kijkt de overheid überhaupt naar jongeren die zich wel aan de regeltjes en afspraken houden? Die al maanden lang thuis zitten te niksen, zich dood vervelen… letterlijk en figuurlijk?! Hoe lang moeten wij nog doorgaan zonder een lichtpuntje? Al die tijd dat corona ons land terroriseert, kan ik geen geld in mijn spaarpotje brengen… ik bedoel een vergoeding voor jongeren zou ook wel eens op zijn plek zijn.

Het laatste wat we willen is dat we met elkaar instorten, omdat niemand het meer trekt. Alleen om dat te voorkomen, moeten er wel vooruitzichten zijn en zoals het er nu uitziet… krijgen we die nog lang niet. Want welke gevolgen gaan er vastzitten aan het openen van de basisscholen? En hoe hard zullen we de opvolgende klap ervaren?

Er kunnen naar mijn mening geen nog verdere lockdown maatregelen worden genomen, dan degene waar we afgelopen weken al mee te maken hebben gehad. Denk maar eens aan alle mensen die eenzaam zijn… en dan heb ik het niet alleen over alle zielige opa en omaatjes… ook wij van de jongere generaties kampen daarmee. Nu meer dan ooit! Dit beperkte sociale leven gaat zijn tol eisen.

Dus voor iedereen die zich gefrustreerd, verdrietig, eenzaam en/of ongehoord voelt… hang in there je bent niet de enige!

Liefs,

Prep 😊

Illustratie is gemaakt door stagiaire Hanne

Geschreven door: PreppyWriter

Geen reacties

Laat een reactie achter

X