Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Jongerenwerk /Leuke en leerzame Maatschappelijke Stage leerlingen Visser ’t Hooft Rijnsburg bij Kattuk.nl UPDATE

Blog

Leuke en leerzame Maatschappelijke Stage leerlingen Visser ’t Hooft Rijnsburg bij Kattuk.nl UPDATE

UPDATE: Link naar de Green Screen foto’s
UPDATE: Verslag en foto’s klas 2B toegevoegd

Zo’n 50 leerlingen uit de klassen 1B en 1D van het Visser ’t Hooft Rijnsburg zijn vandaag bij Kattuk.nl langs geweest voor hun Maatschappelijke Stage. Ze hebben kennisgemaakt met het vrijwilligerswerk bij Kattuk.nl. 

De leerlingen hebben geholpen met klussen, opruimen en apparatuur aansluiten. Daarnaast hebben ze diverse culturele workshops gevolgd van TASK (The Art Squad Katwijk). Zo heeft KattukFM vrijwilliger Michael ze een korte DJ-workshop gegeven en ze laten zien hoe je met minimale middelen toch professioneel radio kunt maken. Ze hebben een workshop fotografie gevolgd, met Green Screen en leuke attributen die ze zelf mochten verzinnen en maken.

Verder hebben ze interviews gehouden, de site van Kattuk.nl verder bijgewerkt en hun zegje gedaan over Kattuk.nl, het jongerenwerk en Frizzzfeesten

Al met al was het een erg leuke en leerzame dag. Morgen volgt er nog een groep tweedeklassers.

Hieronder vertellen de leerlingen, in hun eigen woorden, wat ze er zelf van vonden:

Klas 1D
Wij van klas 1D vonden het heel leuk. De fotografie opdracht was erg leuk en leerzaam. We hebben veel geleerd over het werk als dj en we hebben vrijwilligerswerk gedaan door schoon te maken. Kattuk.nl is een leuke hangplek, ja wij vinden het een echte hangplek. Als vrijwilligerswerk lijkt ons fotografie en video’s maken op feesten erg leuk! Wij zijn ook benieuwd naar het volgende feest van FrizzzXXL!

Klas 1B
Vandaag zijn wij, klas 1B van het Visser t’ Hooft in Rijnsburg , bij Kattuk.nl geweest. We zijn achter het bestaan van Kattuk.nl gekomen, want de meesten wisten niet dat Kattuk.nl bestond. We zijn erachter gekomen dat Kattuk.nl heel veel cursussen geeft en wij hebben heel veel klasgenoten moeten ontwijken, omdat zij heel veel ( leuke ) foto’s aan het maken waren.

Het maken van de bordjes en de foto’s vonden wij heel erg leuk. Vooral het kiezen van de achtergrond en van te voren nog niet weten hoe het resultaat eruit zou zien was gaaf. Wij willen volgende keer naar Frizzz XXL als Stuk TV er is of andere Youtubers. Met als thema ‘Kom in je onesie’ en een fotohokje moet er zeker zijn op het feest.

De cursus vloggen lijkt ons ontzettend leuk. Het leren vloggen en uiteindelijk zelf een vlog online kunnen gooien, lijkt ons geweldig. Wij vonden de dag heel erg leuk! Misschien tot volgende keer.

Groetjes,
Klas 1B

Klas 2B
We begonnen de dag door de klas in groepjes te delen.

Het eerste groepje moest attributen maken voor een fotoshoot , het tweede groepje moest schoonmaken, derde groepje moest een enquête invullen over vrijwilligers werk en het laatste groepje moest hun mening geven over het Frizzz feest en de website van Kattuk.nl beoordelen.

Wij waren het eerste groepje en draaide steeds een plek door. Als laatste moesten we helpen met de keuken schoonmaken + opruimen en daarna kregen we wat limonade. We vonden het leuk, maar we hadden het wel anders verwacht omdat we vorig jaar andere dingen hebben gedaan.

Tirza en Jill klas 2B, Visser ’t hooft Rijnsburg.

Klik hier voor de foto’s van klas 1D

Klik hier voor de foto’s van klas 1B

Klik hier voor de foto’s van klas 2B

Klik hier voor de Green Screen Foto’s

@ De leerlingen bedankt voor jullie inzet. We vonden het heel gaaf om te doen en hopen jullie vaker te zien bij Kattuk.nl.

Vwb de Green Screen foto’s: nog even geduld. Deze foto’s volgen later deze week, eerst even alle achtergronden er goed opzetten.

Site

Geschreven door: Redactie

Geen reacties

Laat een reactie achter

X