Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Leren tekenen is leren kijken….

Blog

Leren tekenen is leren kijken….

Donderdag 3 juni 2010 was de officiële opening van de expositie die georganiseerd is door het Andreas College locatie Pieter Groen. De expositie staat tentoon in de hal van het gemeentehuis, de expositie wordt gevuld door examenstukken van leerlingen 5 HAVO en 6 VWO.

De leerlingen van het Andreas College kunnen tekenen als examenvak kiezen. De school vindt het belangrijk dat de leerlingen niet alleen gevoed worden met de gewone vakken zoals wiskunde, Nederlands en Maatschappijleer maar ook dat ze zich zelf kunnen ontwikkelen in bijvoorbeeld tekenen, muziek, zang of musical.

Dit is maar goed ook want er zit echt een hoop talent tussen! En dan heb ik het niet alleen over de kunstwerken die tentoon staan! De opening werd ingeleid door 5 leerlingen waarvan een op een gitaar. Ze zongen een aantal nummers uit een musical die ze eerder dit jaar hebben opgevoerd. Het was verbazingwekkend goed, ik had zelfs kippenvel bij een van de nummers.

De kunstwerken die tentoon staan is een selectie van alle examenstukken. De leerlingen zijn al vanaf december bezig met het maken van hun examenstuk. De meeste leerlingen vonden het erg leuk en ook best speciaal dat hun werk in het gemeentehuis mocht hangen, andere vonden het niet echt boeiend. De ouders, vrienden en familie van de kunstenaars vonden het erg leuk en waren ook allemaal komen kijken.

Ben jij nu ook benieuwd hieronder vind foto’s van alle kunstwerken wil jij het met eigen ogen zien??? Dat kan tot 29 juni het is in de hal van het gemeentehuis te vinden!

 

 

 

 

Geschreven door: Redactie

Geen reacties

Laat een reactie achter

X