Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Kleurrijke Queer Corner @ De Bieb

Blog

Kleurrijke Queer Corner @ De Bieb

Neem een kijkje van 4 t/m 15 december @ de hoofbieb

Misschien dat je het al voorbij hebt zien komen maar gisteren is de Queer Corner open gegaan in Bibliotheek Katwijk!

Dit is een samenwerking van de Pride Groep van Katwijk en de Bibliotheek Katwijk en is opgesteld met Paarse Vrijdag in gedachten. Samen hebben wij boeken geselecteerd die LHBTIQ+ thema’s en karakters bevatten zodat mensen over zichzelf én over anderen kunnen lezen, zo leer je immers wat en daar is een bibliotheek voor.

Door LHBTIQ+ inclusieve boeken beschikbaar te maken in de bibliotheek hopen wij mensen te verrijken, dat kunnen boeken namelijk goed. De selectie bestaat uit verschillende genres, van biografie tot fantasie, van romantiek tot thriller, zo hoef je je geen zorgen te maken dat het eentonig is. LHBTIQ+ inclusief is namelijk geen genre.

Tijdens het maken van de selectie hebben wij gekeken naar verschillende genres en ook naar verschillende onderwerpen. Zo zijn er boeken over LHBTIQ+ en ervaringen maar ook boeken met hoofdkarakters die LHBTIQ+ zijn maar dat maakt niet deel uit van het hoofdplot. Niet alleen romantiek of ‘coming of age’ verhalen dus.

Met deze boeken streven wij naar normalisatie en toegankelijkheid. Daarom vonden wij het ook een mooie timing om het in de week van en na Paarse Vrijdag neer te zetten. Van hier uit zijn wij ook op de quote “Lees over jezelf én anderen” terecht gekomen want door te lezen kun je leren over anderen zoals jij én anderen niet zoals jij. Representatie geeft licht aan de duisternis, als je in de duisternis blijft zitten kom je niet verder en dat is gewoon zeer jammer. Niet alleen voor jezelf maar ook voor anderen.

Kom dus langs bij bibliotheek Katwijk en leen wat boeken uit de Queer Corner! De boeken uit deze selectie zullen na de 15e in de bibliotheek beschikbaar blijven dus je kunt lekker door blijven lezen!

Bekijk onderaan het bericht wat foto’s, afbeeldingen en posts op social media.

‘Queer Corner’ met LHBTIQ+ boeken in Bibliotheek Katwijk

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door LHBTI kattuk.nl (@lhbti_kattuk.nl)

Geschreven door: Redactie

Geen reacties

Laat een reactie achter

X