Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Corona /AFGELAST: Katwijkse schrijversavond op 13 maart in Hoofdbibliotheek

Blog

AFGELAST: Katwijkse schrijversavond op 13 maart in Hoofdbibliotheek

Ontmoet lokale schrijvers en hun boeken 

Waar en wanneer kun je schrijvers uit Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg het beste een feestelijk platform bieden? Precies, in de Boekenweek op vrijdagavond 13 maart in de Hoofdbibliotheek. Bibliotheek Katwijk organiseert dan een leuke, verrassende Katwijkse schrijversavond waarbij iedereen welkom is om kennis te maken met allerlei schrijvers uit onze gemeente die zichzelf en hun boek(en) presenteren. Het schrijversfeest met onder meer interviews en een Katwijkse pubquiz begint om 20.00 uur, de inloop met live muziek is vanaf 19.30 uur. Komt dat zien!

Schrijversmarkt
We maken op deze vrijdagavond ruim baan voor onze lokale schrijvers. En dat zijn er nog al wat! In een marktachtige sfeer kunnen bezoekers van het ene schrijverstafeltje naar het andere lopen om de auteurs en hun boeken te ontmoeten. Bekende en minder bekende schrijversnamen en verschillende genres zijn vertegenwoordigd. Bezoekers maken op deze avond in ieder geval kennis met: Eva Burgers, Leendert de Vink, Jaap van der Marel, Mark van Dijk, Mirjam Ouwehand, Piet Rovers, Agnes Korebrits, Gesa van Delft, Willem van der Plas, Rick van Leeuwen, Peter Elshout, Ian Laverman, Binh Tay Nguyen, Taco Veldstra en Robert Haasnoot. Waar mogelijk verzorgen de deelnemers zelf de boekverkoop, dus contant geld meenemen is wel handig.

Wat gaan we doen?
Anne Pauwels, activiteitenprogrammeur van Bibliotheek Katwijk, opent de avond en interviewt de Katwijkse schrijfster Eva Burgers. Met tien spannende jeugdboeken, een crimineel format voor RTL en een thriller voor volwassenen op haar naam wordt deze voormalig rechercheur bij de politie in Amsterdam ook wel ’de nieuwe Baantjer’ genoemd.
Daarna gaan de spotlights naar Leendert Vink en Jaap van der Marel. Hun project ‘Katwijks woordenboek’ nadert de voltooiing en als opwarmertje spelen we een hilarische pubquiz.
Dan volgt het overzicht van publicaties die in de periode 2018-2020 zijn uitgegeven en lezen de aanwezige schrijvers de mooiste zin uit hun eigen boek voor.
Onder de muzikale klanken van Myrthe Glasbergen en Tom van Beelen (De lobbyisten) en met een drankje in de hand lopen de bezoekers vervolgens langs de verschillende ‘schrijverskraampjes’. Na de prijsuitreiking van de pubquiz interviewt blogger Joost Zuijderduijn Mirjam Ouwehand over het genre fantasy. Romanschrijver Robert Haasnoot (van onder meer ‘Waanzee’, ‘Steenkind’, ‘De heugling’ en ‘Het laatste vaarwel’) licht een tipje van de sluier op over zijn nieuwste boek dat bijna verschijnt.

Erbij zijn?

In een ontspannen sfeer schrijvers en elkaar ontmoeten en nieuwsgierig worden gemaakt: dát kan allemaal tijdens deze schrijversavond. Afwisselend, verrassend en gewoon leuk! 
Enthousiast geworden? Toegangskaarten zijn te koop via de kaartverkoop op www.bibliotheekkatwijk.nl en in de bibliotheken in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. Prijs: € 6,- voor leden en € 8,- voor niet-leden. 
Graag tot ziens op de Katwijkse schrijversavond op vrijdagavond 13 maart.

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X