Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Corona /Katwijkse maatregelen coronacrisis paasweekend

Blog

Katwijkse maatregelen coronacrisis paasweekend

Ook het komend paasweekend neemt de gemeente Katwijk, in samenwerking met de veiligheidsregio Hollands Midden, maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Burgemeester Visser: “Ik ben bijzonder trots op onze inwoners. Het overgrote deel van onze gemeenschap houdt 1,5 meter afstand op straat en blijft thuis waar mogelijk. Tegelijkertijd blijft men in onze gemeente naar elkaar omkijken. Door boodschappen voor elkaar te doen, door muziek voor elkaar te maken of door elkaar via online middelen moed in te spreken. We hebben laten zien dat we het kunnen. Laten we dit ook de komende periode volhouden. Als we met elkaar onze schouders hieronder zetten, kunnen wij dit coronavirus te lijf gaan.”

Ga niet op pad
De boodschap blijft ook het komend paasweekend gelijk: blijf thuis! Zoek ontspanning in eigen buurt en ga niet op pad als het niet persé nodig is. Op het strand, bij het Valkenburgs meer en in Panbos wordt continu bekeken of het niet te druk wordt en of iedereen 1,5 meter afstand houdt. De parkeerterreinen bij strand, het Valkenburgs meer en Panbos worden uit voorzorg afgesloten. Automobilisten en motorrijders worden verzocht niet naar de Boulevard te komen. Politie en gemeentelijke handhavers zetten opnieuw een drone in voor extra toezicht. Als het te druk wordt en het niet meer mogelijk is om 1,5 meter afstand te bewaren, dan worden de toegangswegen naar strand, duin en bos afgesloten.

Kinderen en jongeren
Veel kinderen en jongeren spelen buiten. Kinderen onder de 12 jaar mogen volgens de richtlijnen van het RIVM buiten spelen met elkaar, maar wel onder toezicht van ouders. Oudere kinderen kunnen ook naar buiten, maar moeten 1,5 meter afstand houden. Moeilijk, maar noodzakelijk in deze coronatijd. Helaas merken politie en handhaving dat jongeren zich niet altijd aan deze regels houden. Vooral bij de Dorpsweide, het voetbalveldje bij Salem en de skateboardbaan bij de Noordduinen is het (te) druk. De komende dagen vinden extra controles plaats.

Reserveringssysteem speelplaats Scum
Een voorbeeld van actief meehelpen is het initiatief van een ouder om voor een (te) druk bezochte speelplek bij Scum een reserveringssysteem op te zetten. De gemeente wil dit mogelijk maken en het Welzijnskwartier heeft zich bereid getoond mee te helpen bij het opzetten ervan. Als dit werkt, hoeft de speelplek niet afgesloten te worden. Een mooie samenwerking om de verspreiding van het coronavirus verder te beperken.

Supermarkten langer open op Goede Vrijdag
Alle supermarkten mogen op Goede Vrijdag, 10 april aanstaande, tot 21.00 uur open blijven. Op deze manier hopen de supermarkten grote drukte rondom het paasweekend te voorkomen en kan de afstandsregel beter worden gehandhaafd.

Persbericht Gemeente Katwijk

Geschreven door:   Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X